500. Liderii sectei „Noul Ierusalim” îşi fac planuri cum să-şi mărească hambarele, precum bogatul căruia i-a rodit ţarina

Cookie-urile ne ajută să ne oferim serviciile. Dacă folosiți serviciile noastre, înseamnă că sunteți de acord să folosim cookie-uri.



          Liderii “pucioşi”, mânaţi de preocuparea de a-şi ţine permanent supuşii ocupaţi până peste cap (ca să nu mai aibă bieţii de ei timp ca să se gândească la propriile lor necazuri şi nevoi - sau din nelucrare şi lâncezeală să le vină vreun gând de ducă), inventează mereu lucrări faraonice, la care îi înhamă pe bieţii sclavi ai plantaţiilor de suflete de la Pucioasa. De obicei termenele de execuţie a lucrărilor imaginate de ei sunt foarte scurte, pentru a pune presiune maximă pe bieţii salahori. După ce au făcut, în ultimii ani,  tot felul de extinderi inutile şi au săpat zeci de fântâni prin toate ungherele, liderii sectei s-au gândit că n-ar strica să strice şi Casa Întâlnirii, hambarul de primire a pelerinilor sosiţi la “adunare”, şi să-l rezidească apoi mai mare şi mai ţanţoş:
« Și acum, voi, cei de azi ucenici ai Mei, cu care Mă sprijin, ascultați ce vă spun în ziua aceasta, că vestesc vouă binecuvântare din cer pentru lucrul pe care-l începeți acum spre săvârșire în cetatea Mea de cuvânt, că trebuie să înnoim cu totul acoperișul Casei Întâlnirii și să facem loc mai larg pentru oaspeți când ei vin la izvor, fiilor. »[1] ( citat din mesajul leliţei Mihaela din 12 iulie 2016)
Desigur că mărirea hambarului se poate asezona acum şi cu o fântână nouă, ca să se dea prilejul unei noi resfinţiri a locaşului de adunare a sectei:
« Binecuvântare vă dau pentru această nouă lucrare, fiilor, și încă pentru ființa cea nouă a fântânii care va fi să iasă deasupra și s-o pecetluim și pe ea pentru folosință, măi fiilor, că avem de slujit cu toate acestea lucrului Meu peste pământ, pentru cei ce vin și cred, și pentru cei ce vor crede în venirea Mea la voi și la ei și peste pământ cu cuvântul Meu, care se lasă aici spre împărțire. »[2] ( citat din mesajul leliţei Mihaela din 12 iulie 2016)
Ca să nu fie vreun murmur sau vreo cârtire din partea sclavilor, acestora li se reaminteşte că sunt sub ascultare totală de liderii lor, iar ascultarea de ei presupune automat şi iubire, şi veselie (cum se zice în popor: “Vrei, nu vrei, bea, Grigore, aghiasmă!”):
« O, căutați să ascultați așa, fiilor, și hai să dăm pornire lucrului cel binecuvântat să se ivească și să fie apoi pecetluit cu numele Meu și pentru slava Mea. Cu binecuvântare, cu putere, cu iubire, cu ascultare și cu veselie, așa să fie lucrul cel pentru înnoirea Casei Întâlnirii, și vom avea cum să stăm mai de folos înaintea celor ce vin la izvor, mai cu lărgime, fiilor, căci aceasta se cere acum. »[3] ( citat din mesajul leliţei Mihaela din 12 iulie 2016)
Cu alte cuvinte, deşi preocupările duhovniceşti ale “pucioşilor” ar trebui să fie pe prim plan, tot zidirea de hambare pare mai sigură şi mai importantă.
…………………
Anca Ionescu-Târgovişte
29 iulie 2016
…………………





[1] www.noul-ierusalim.ro
[2] Ibid.
[3] Ibid.
 

Comentarii

Postări populare