367. “Trâmbiţa apocaliptică” Ion Marin de la Ioneşti a trecut în nefiinţă


  
 În data de 29 iulie 2011 a trecut în viaţa veşnică “proorocul” Ion Marin de la Ioneşti - Argeş.  Pe undeva, “proorociile” de la Ioneşti le puneau în umbră pe cele de la Pucioasa, deoarece erau însoţite de unele minuni de pomină. Să ne reamintim de minunea extraordinară cu fata care avea cancer şi care, în loc să se vindece miraculos, a murit senzaţional de repede! Este vorba de o fată din Mioveni de 23 de ani (pe nume Liliana) care avea cancer, şi care a murit a doua zi după vizita făcută la Ioneşti. Părinţii au dus-o pe targă, la slujba Sfântului Maslu a simţit ceva deosebit şi a doua zi a murit cu surâsul pe buze şi cu crucea în mână. Altă minune a fost cu Popa E. din comuna Săpata, care s-a rugat la Troiţa de la Ioneşti pentru zămislire de prunc şi rugăciunea ei a fost ascultată. Altă minune a fost cu fata Mariei B. din Cluj. Aceasta avea o fiică suferindă de un handicap şi care , deşi nu a scăpat de handicap,  a devenit o fiinţă calmă, care acum îşi ascultă mama şi se roagă. Altă minune a fost cu Anca P. din Cluj, care   avea un  copil care nu creştea şi care a crescut!!!
Pucioşii sunt complet depăşiţi în domeniu. Ei n-au fost în stare să facă niciuna dintre minunile relatate mai sus, făcute de confraţii lor, ioneştii:
1.–  Au avut şi ei o adeptă bolnavă de cancer, pe nume Alexandra Bulmez, dar Alexandra a murit foarte greu, după luni întregi în care s-a chinuit în spitale. “Fraţii” ei de la Pucioasa n-au fost în stare să facă şi ei o minune ca a lui nea'Ion de la Ioneşti, aşa încât Alexandra să moară de pe o zi pe alta. Sau, dacă au văzut că asta nu pot face, măcar să încerce să o vindece! Săraca de ea, în cele din urmă a dat ortul popii din spitalul Colentina.
2.– Pucioşii nu se roagă pentru zămislire de prunci (aşa cum a făcut Popa E., cu mare folos), deoarece ei cred că pruncii sunt (sau vor fi, când se vor face mari) slugile lui Satana.
3.– Pucioşii au şi ei handicapaţii lor, dar nu reuşesc să-şi vindece de handicapul mental acei câţiva adepţi pe care îi paşte periodic internarea în clinicile de Psihiatrie ( Exemple: Georgică, Minodora… dar nici Cornelia nu stă prea bine cu capul).
4.– În fine, copiii pucioşilor nu cresc deloc (aşa cum cresc ai ioneştilor, de pe o zi pe alta, cât alţii cresc într-un an), ci se prăpădesc în accidente stupide şi suspecte în acelaşi timp ( vezi cazul copilului soţilor Zidaru, pe numele său Simion, mort într-un accident suspect pe şantierul chibuţului pucioşesc Ro-Emaus din Valea Voievozilor - Târgovişte)
Preotul Lucian Grigore consideră într-una din scrierile sale că Ion Marin este un “fals profet” (cităm): “Un asemenea fals profet este Ion Marin de la Ioneşti – Argeş, unul despre care auzim şi citim din ce în ce mai des. Pentru ca nu cumva inimile credincioşilor să fie biruite de duhul smintelilor, se cuvine a face aici câteva precizări în legătură cu acest personaj. Rătăcirile „profetului ţăran” Ion Marin sunt în consonanţă cu un fenomen mai larg întreţinut de prolificul scriitor al aberaţiilor „de actualitate”, pe nume Constantin Dogaru din Tecuci, sau de către mişcări obscurantiste precum cea apărută la Pucioasa în jurul templului „Noul Ierusalim” al soţilor Zidaru.”
Legăturile subterane dintre „ioneşti” „dogari” şi „pucioşi” sunt aşadar, confirmate. Se apreciază că multe dintre fondurile băneşti cu care s-au tipărit cărţile lui Constantin Dogaru provin din donaţiile generoase ale lui Ion Marin, „proorocul apocaliptic” de la Ioneşti. La rândul lor, chiar dacă pucioşii (în superbia lor) nu recunosc pe nimeni (în afară de ei ) ca „prooroci ai ultimelor zile”, rămâne un mister cum de a fost ales Ion Marin ca „prooroc al venirii Domnului”. Concurenţa să fie singura cauză? Sau este vorba „de mai multe veniri” şi „mai mulţi Domni”?
……………………
Estera Margareta 
6 august 2011 
……………………

Comentarii

Postări populare