571. Liderii „pucioşi” proorocesc dispariţia salariilor şi a pensiilor

Cookie-urile ne ajută să ne oferim serviciile. Dacă folosiți serviciile noastre, înseamnă că sunteți de acord să folosim cookie-uri.


571. Liderii „pucioşi”  proorocesc dispariţia salariilor şi a pensiilor


Liderii „pucioşi” îşi diversifică tot mai mult metodele apocaliptice prin care induc în supuşii lor nesiguranţa şi angoasa, repere prin care îi manipulează apoi cu uşurinţă ca pe nişte slugi docile, lipsite de personalitate. După ce i-a determinat pe mulţi să-şi părăsească serviciile remunerate, să abandoneze şcoala sau facultatea, să renunţe la o familie consolidată şi la procreerea de fii, iată că liderii „pucioşi” proorocesc vremuri grele, în care retribuţia muncii sau sprijinul financiar pentru bătrâneţe vor fi confiscate de cineva (nu se ştie cine) cu anasâna, lăsându-i pe bieţii oameni dependenţi exclusiv de rodnicia buruienilor şi de suculenţa rădăcinilor pământului. Aceştia sunt avertizaţi că toţi, indiferent de pregătire, de starea de sănătate sau de vârstă, vor fi siliţi  – pentru a nu muri de foame – să se întoarcă la truda pământului şi la uneltele strămoşilor: plugul de lemn tras de boi, grapa, grebla, secera şi coasa. Li se mai promite că schimbarea nu va fi peste puterile lor, îndată ce strămoşii lor s-au descurcat foarte bine cu toate greutăţile, ba mai şi cântau în vremea lucrului pământului; deci tot aşa va fi şi cu ei:

 « Fiilor, fiilor, vine vremea de care nimeni nu se așteaptă să vină, dar ea va veni din pricina destrăbălării oamenilor iubitori de bani și de viață cu averi și atât, căci toate se vor clătina la glasul Meu, și va fi iarăși ca odinioară când oamenii nu vor mai avea salarii și pensii și vor avea prilejul să trăiască iarăși ca și cei de demult, care arau și semănau și prășeau și cântau în vremea lucrului pământului, și tot mai aproape de viață de rai, o, și nu va fi atunci pe pământ om căruia să nu-i pară mult prea rău, și pe care să nu-l doară adânc pentru viața cea dăruită lui de la Domnul pe pământ și risipită de om fără de rod pentru cer, fără de zestrea trebuitoare și lucrată de fiecare pentru ca s-o aibă în vecii, ca și pe pământ când pun oamenii bani la strâns ca să-i aibă pentru vreme de neputințe, dar care nu aduc folos veșnic, și iată, pentru viața de rai omul trebuie să lucreze pe pământ ceea ce i-a spus Dumnezeu să facă el când a fost așezat în viață de rai. »[1] (citat din predica leliţei Mihaela din 24 februarie 2019)
 
Pentru a fi convingători cu „poroorocia” lor, liderii sectei încearcă să dea o conotaţie biblică acestei născociri. Ce va fi pe viitor nu ştim, dar ce a fost, citim în cărţile sfinte, şi aflăm. Citim şi vedem că nu este aşa cum pretind liderii „pucioşi” că a fost. Ei spun acum că „viaţa de rai” pe care le-o prezic ei supuşilor lor  constă tocmai în această trudă a pământului, ca aceştia să o primească mai uşor, chiar cu bucurie, şi ca nu cumva acum să se găsească cineva căruia să-i pară rău, sau chiar să se răzvrătească. Răstălmăcind adevărul biblic, liderii „pucioşi” pretind că „Dumnezeu i-ar fi spus omului aşezat în rai ca să lucreze pământul”, pentru a-şi asigura existenţa zilnică. Sau, altfel spus, „vremea lucrului pământului era şi este definitorie pentru viața de rai”. Nimic mai fals. Raiul a fost creeat pentru om ca acesta să-l contemple şi să se bucure deplin şi fără efort de roadele lui:

„ Şi a luat Domnul Dumnezeu pe omul pe care-l făcuse şi l-a pus în grădina cea din Eden, ca s-o lucreze şi s-o păzească.” [2]

Exprimarea „ca s-o lucreze şi s-o păzească” nu trebuie înţeleasă nicidecum în sensul că omul va trebui să o muncească din greu, folosindu-se de unelte agricole ( pe care nici că le avea) şi ostenindu-se neîncetat pentru a-şi asigura ziua de mâine, sau că va trebui să o păzească de nişte furi sau de răufăcători (care nici că existau, îndată ce Adam şi Eva erau singuri  în grădina Raiului). Ea trebuie înţeleasă ca o definiţie subtilă a suveranităţii depline, de stăpân al grădinii Raiului,  şi a libertăţii neîngrădite de a se folosi (a lucra) şi a păstra ( a păzi) şi  a se bucura împreună cu Creatorul de frumuseţea şi de roadele ei.
Liderii „pucioşi” sunt însă prea încrezători în ştiinţa lor de carte şi probabil că nici nu prea mai citesc Biblia, altminteri ar fi remarcat că pedeapsa lucrării pământului i-a fost dată omului abia după ce acesta a fost alungat din rai, aşadar munca pământului nu poate fi asociată cu definirea vieţii de rai:

„ Iar lui Adam i-a zis: « Pentru că ai ascultat vorba femeii tale şi ai mâncat din pomul din care ţi-am poruncit: "Să nu mănânci", blestemat va fi pământul pentru tine! Cu osteneală să te hrăneşti din el în toate zilele vieţii tale! Spini şi pălămidă îţi va rodi el şi te vei hrăni cu iarba câmpului! » [3]

Aşadar, osteneala muncii pământului şi ostilitatea lui faţă de om apar în afara grădinii Raiului, şi n-au cum să o definească, aşa cum încearcă acum liderii „pucioşi” să-i aburească pe supuşii lor. Dacă osteneala îi este dată acum omului, ca pedeapsă, înseamnă că ea nu exista înainte, în grădina Raiului; şi dacă nu exista osteneala, înseamnă că nu exista nici munca aducătoare de osteneală.
Rămâne de văzut doar dacă ameninţările cu pierderea salariilor şi a pensiilor îi va face pe adepţii şi admiratorii sectei "Noul Ierusalim" de la Pucioasa să pună din timp (preventiv) mâna pe sapă şi pe lopată, pentru a se recicla cât mai bine, din orăşeni în ţărani, înainte de a ajunge la neputinţele bătrâneţilor, când va fi cam târziu.

………………....
Anca Ionescu-Târgovişte
28 februarie 2019
…………………


[1]  www.noul-ierusalim.ro
[2] Facerea, 2:15
[3] Facerea, 3: 17-18
 

Comentarii

Postări populare