568. Mistificatorii „pucioşi” anunţă o nouă şi mare „taină” descoperită de ei: „Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, era român get-beget”

Cookie-urile ne ajută să ne oferim serviciile. Dacă folosiți serviciile noastre, înseamnă că sunteți de acord să folosim cookie-uri.


568. Mistificatorii „pucioşi” anunţă o nouă şi mare „taină” descoperită de ei: „Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, era român get-beget”

Fanteziile pucioşeşti nu mai cunosc limite. Una dintre ele, poate cea mai hazlie (dacă nu ar avea accente patologice), susţine că rromânismul va înghiţi toată planeta, (după ce a cucerit cerul, cu sfinţii lui cu tot) restabilind astfel pentru veşnicie un drept ancestral, deoarece românismul, limba română şi Ţara Română au fost încă de la început primele valori perene stabilite de Creator la Facerea lumii. Acest etnocentrism agresiv al “pucioşilor” se cristalizează deplin atunci când ei “proorocesc” că limba unică pe care o vor vorbi toate popoarele lumii va fi, neapărat, inegalabila şi inestimabila limbă română. Pentru a fi convingători, sectanţii “Noului Ierusalim” afirmă că şi “Dumnezeul” lor a îmbrăţişat această idee inovatoare – preluată apoi prin mimetism, desigur, şi de toate fiinţele cereşti; aşa încât în cer sunt acum, chipurile, numai sfinţi şi îngeri români care vorbesc între ei exclusiv în limba română:

« Se luptă diavolul cu toate forțele răului și dă să stârpească de pe pământ numele de creștin al fiilor lui Dumnezeu, dar va rămâne numele de român și va răsuna în trâmbițe cerești acest nume, și se va face român tot omul care va lua din cuvântul lui Dumnezeu de pe această vatră, vatra neamului român, că mulți se vor naște de sus din cuvântul lui Dumnezeu, din cuvântul acesta, căci Iisus Hristos grăiește românește și S-a făcut român, și vor avea nume nou cei ce se vor închina Lui în vremea care vine, iar noi, sfinții Săi, vom împlini lucrările Domnului, precum este scris. »[1] (citat din mesajul leliţei Mihaela din 2 august 2017)

Deşi planeta Pământ are multe creste muntoase înalte şi foarte înalte, unele care depăşesc 8000 de metri, liderii „pucioşi” pretind cu seninătate că primele înălţimi care au ieşit din ape (atât la Facerea Lumii, cât şi imediat după Potop) au fost colinele dâmboviţene ale Pucioasei, care nu trec de 1000 de metri:

« Am promis vouă că vin să vă spun o taină mare, fiilor. [...] La începutul facerii cerului și a pământului [...] s-a ivit din ape pământul, fiilor, iar primul petecuț de uscat ivit din ape a fost pământul român, vârful pământului, creștetul pământului, întâia născută din ape această țară, plină de taina lui Dumnezeu cea pentru început. »[2] (citat din mesajul leliţei Mihaela din 19 ianuarie 2019)
 
Taina asta pucioşească, cică era din veac ascunsă. A trebuit să treacă timp, nu glumă, până s-a ivit pe pământ secta „pucioşilor”, care vine să descopere acum taina. Dar asta nu era totul. Deşi numele de „român” a apărut în istorie abia cu un secol – două în urmă (căci mai înainte, românii se numeau daci, geţi, blachi, vlahi, valahi, sau păstrau pur şi simplu numele regiunilor în care trăiau: olteni, munteni, moldoveni, vâlceni, vrânceni, bănăţeni, oşeni, dobrogeni, bucovineni, maramurăşeni, etc.), „pucioşii” pretind că numele de român i-a fost atribuit chiar lui Adam, primul om al creaţiei:

« Iar dacă l-am făcut pe om din acest bulgăre de taină, l-am numit încă de pe atunci român pe omul cel întâi zidit, și am păstrat în veșnicii această taină și acest nume mare pentru sfârșit de timp, și a venit vremea să-și poarte numele ei cel dintru început această țară a Mea [...] »[3] (citat din mesajul leliţei Mihaela din 19 ianuarie 2019)

Scripturile spun încă că omul cel dintâi a fost numit adam, nu român. Dacă Dumnezeu Creatorul ar fi vorbit într-adevăr româneşte, aşa cum pretind „pucioşii”, numele lui Adam ar fi avut o semnificaţie semantică în limba română, nu în limbile semitice. Or, numele de Adam nu înseamnă nimic în limba română, în timp ce în ebraică Adam ( אָדָם ) are semnificaţia de „țărână”, „pământ” (transcris în ebraică adama , אֲדָמָה). Numele de „adam” mai este folosit în Biblie pentru om în general și ca nume colectiv pentru tot neamul omenesc:
Domnul Dumnezeu a plămădit pe om(Adam) din țărâna pământului și a suflat în nările lui suflare de viață și s-a făcut omul(Adam) ființă vie [4]
Prima femeie a fost Eva. Nici numele Eva nu are vreo semnificaţie în limba română, în timp ce în ebraică Eva (transcris חַוָּה Hava), înseamnă „cea vie”, provenind din rădăcina חיה („a fi viu”):  
Adam a chemat numele femeii sale Eva, fiindcă este mama tuturor celor vii[5]
Liderii sectei mai pretind că Adam a fost creat chiar din lutul (glodul) Pucioasei (şi că acesta este motivul pentru care cartierul în care locuiesc „pucioşii” are acum numele Glodeni):

« Am venit după om aici, în locul din care l-am zidit la început și l-am numit român încă de pe atunci, o, și este slab în credință acest neam român când aude ce taină are păstrată Dumnezeu pentru pământul român. »[6] (citat din mesajul leliţei Mihaela din 19 ianuarie 2019)

Mai sunt şi alte multe personaje ale Vechiului Testament al căror nume au semnificaţii concrete în limba ebraică, dar nu şi în limba română. Şi totuşi, liderii sectei de la Pucioasa pretind, fără cel mai mic simţ al ridicolului, că limba română ar fi fost o alegere divină încă de la început, când ea nici măcar nu exista.
De la această aserţiune de bază liderii „pucioşi” trec rapid la o serie de teoreme în cascadă, dintre care unele se contrazic, iar altele se întrec în tupeu şi imaginaţie:
1. Avertizare pentru viitor. Toţi creştinii se vor numi de acum încolo „români”:

« O, Eu, fiilor, de aceea am mărturisit prin acest izvor de proorocie și am spus că tot omul care se va îmbrăca în cămașă de creștin se va numi român. »[7] (citat din mesajul leliţei Mihaela din 19 ianuarie 2019)
 
2. Rectificare pentru prezent. Nu creştinii, ci toţi oamenii de pe pământ sunt şi se numesc „români”:

« Toți oamenii de pe pământ sunt români, căci toți vin din Adam, omul cel zidit din pământ român. »[8] (citat din mesajul leliţei Mihaela din 19 ianuarie 2019)

3. Completare pentru trecut. Fiul lui Dumnezeu a fost şi este „român” get-beget (a! deci şi urmaş al geţilor!), deoarece a luat trup de om, iar oamenii sunt, prin definiţie, „români”:

« [...] iată, și Eu, Fiul lui Dumnezeu Tatăl, și Eu sunt român, căci am luat din om trup de om, și toți oamenii sunt români, chiar dacă nu și-au ales ei fii ai lui Dumnezeu să fie și să se dovedească așa, și nu fii ai neascultării, care se despart de Domnul pentru plăcerile lor și pentru alt nume pe pământ, căci oamenii și-au ales țări și și-au pus nume peste ei după numele țării în care stau, dar după trup ei sunt români toți, că de aici începe omul [...]»[9] (citat din mesajul leliţei Mihaela din 19 ianuarie 2019)

4. Diversificare pentru univers. Şi sfinţii cerului, nu numai oamenii pământului, sunt „români”. Şi sunt mari românii cei din cer, şi verzi; nu sunt mici şi cenuşii ca românii de pe pământ:

« Taina pe care azi am pus-o Eu deslușită în cartea Mea cea de azi, o, e mare în cer această taină. Sunt mari românii din cer, și toți sfinții cerului sunt români, sunt ai Raiului, ai țării mângâierilor de sus, iar cei ce n-au iubit și nu iubesc pe Domnul pe pământ, o, ai cui sunt și ale cui fapte le urmează despărțiți de Dumnezeu? »[10] (citat din mesajul leliţei Mihaela din 19 ianuarie 2019)

5. Particularizare pentru istoria biblică. Chiar şi Ioan Botezătorul este „român”. N-a fost de la început, căci pe Irod îl mustra în altă limbă, dar acum este. Nici nu se putea altfel, îndată ce numele de „român” umple tot cerul, ca o taină răsuflată pe care o ştie acum toată lumea:

« Iar Ioan Botezătorul își pregătește aplecarea și el, și ne vom așeza în carte cu duhul iubirii, și este mângâiat el acum și-și spune cu pace multă că și el este român, iar acest nume e mare, fiilor, și umple cerul de taina cea de la început, umple totul, totul de taină și de dor, o, fiilor. »[11] (citat din mesajul leliţei Mihaela din 19 ianuarie 2019)

 Logic ar fi, după o asemenea înşiruire de silogisme deşucheate, să se poată totuşi ajunge la o concluzie integratoare. Îndată ce liderii „pucioşi” au stabilit că Terra Sancta este şi era Ţara Pucioasa încă de la Facerea Lumii, apoi au detronat neamul evreiesc din demnitatea de „popor ales” şi l-au înlocuit cu neamul românesc, iar limba Scripturilor au înlocuit-o cu limba Românilor – ar fi de aşteptat ca şi pe Vechiul Ierusalim să nu-l mai înlocuiască cu Noul Ierusalim (aşa cum au susţinut sus şi tare până acum) ci, mutatis-mutandi, cu Noul Bucureşti. Ca să fie o treabă românească mare, rotundă şi tare.
Numai că... logica nu prea face casă bună nici cu fantezia, nici cu patologia.

………………....
Anca Ionescu-Târgovişte
22 ianuarie 2019
…………………



[1]  www.noul-ierusalim.ro
[2]  Ibid.
[3]  Ibid.
[4]  Fac. 2:7
[5] Fac. 3:20
[6]  www.noul-ierusalim.ro
[7]  Ibid.
[8]  Ibid.
[9]  Ibid.
[10]  Ibid.
[11]  Ibid.
 

Comentarii

Postări populare