567. Amăgitorii „pucioşi” se apără cu minciuni la acuzaţiile de „sectanţi” şi „eretici” care le-au fost aduse de un preot dâmboviţean

Cookie-urile ne ajută să ne oferim serviciile. Dacă folosiți serviciile noastre, înseamnă că sunteți de acord să folosim cookie-uri.

567. Amăgitorii „pucioşi” se apără cu minciuni de acuzaţiile de „sectanţi” şi „eretici” care le-au fost aduse de un preot dâmboviţean

Ce spun ziarele despre aceste acuzaţii? Iată ce spun:
Constantin Ana, primarul oraşului dâmboviţean Pucioasa, a fost pus la zid de vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu, mâna dreaptă a ÎPS Nifon, pentru faptul că a acceptat să-i primească cu colindul la Primărie pe membrii grupării creştine „Noul Ierusalim”, apărută în oraş în '90.  Ionuţ Ghibanu l-a criticat pe edil pentru faptul că i-ar promova şi implica în mai multe acţiuni culturale locale pe membrii comunităţii religioase „Noul Ierusalim”, din cartierul Glodeni. În Glodeni Vale există o comunitate de creştini ortodocşi izolată, care trăiesc la biserica “Noul Ierusalim”, aşa cum au denumit-o, şi care au modul lor propriu de a-şi manifesta religiozitatea. Biserica ortodoxă română nu îi recunoşte ca fiind reprezentanţi ai ortodoxismului, ci ca pe membri ai unei secte ”. (Citeşte mai mult pe: adev.ro/pk8nho )
Cum se apără primarul acuzat de pactizare cu sectanţii? Constantin Ana spune (şi aici are dreptate), că nu poate închide uşa unora, oricare dintre cei din oraşul lui, atunci când vin la el cu urări, chiar dacă aceştia au unele manifestări mai fistichii, sau se îmbracă aşa cum cred ei că se îmbrăcau dacii când se hârjoneau cu romanii, sau se cred urmaşii lui Napoleon Bonaparte. El declară sus şi tare că este şi va rămâne primarul tuturor:
Nimeni şi nimic nu mă va opri din a fi un primar aşa cum trebuie să fiu! Implicat şi atent la tot ceea ce se întâmplă în comunitatea lui! Iar în comunitatea noastră există şi cei de la Noul Ierusalim. Nu discut modul în care ei interpretează religia, eu cunosc faptul că sunt Creştin Ortodocşi de rit vechi! Apreciez însă modul în care sunt implicaţi în comunitate, talentul lor, modul în care au înfrumuseţat zona şi mai mult decât orice PATRIOTISMUL lor!!! ”. (Citeste mai mult pe: adev.ro/pk8nho )
Trebuie însă să recunoaştem şi faptul că primarul s-a cam lăsat dus de nas. Patriotismul „pucioşilor”, care l-a impresionat pe el, este doar de faţadă, exprimat prin tirade protocroniste de mai mare hazul, de genul aceleia că „...după Potopul lui Noe, primul pământ care a ieşit de sub ape a fost cel de la Pucioasa, judeţul Dâmboviţa, ţara Rrrromâniaaaa!”; sau alta, de genul: „ ...Încă de la Facerea Lumii, „Noul Ierusalim” de la Pucioasa – România – Europa  – Pământ a fost ales de Dumnezeu că va fi să fie mai ceva decât El Ombelico del Mundo” (la care noi, auditorii de ocazie, ar trebui să răspundem cu tropăituri de opinci şi cu urale puternice) . Încă ceva: „pucioşii” nu sunt creştini de „rit vechi”, ci de un „rit nou”, chiar destul de nou, întru totul original şi naşparliu, întemeiat de Virginia Tudorache în anul 1955. Faptul că au zidit fântâni pe la răspântii şi au înfrumuseţat pe ici - pe colo, comuna unde trăiesc ei, ar fi singurul lucru de necontestat. În rest... „pucioşii” rămân doar nişte sectanţi mici şi gălăgioşi, gata să sară ca arşi atunci când cineva „îi calcă pe coadă”. Lucru care îl fac şi acum, prin ultima lor predică, în care nu se sfiesc să toarne câteva minciuni gogonate care să servească spre apărarea lor.
Mai exact, liderii sectei ”Noul Ierusalim” de la Pucioasa se simt lezaţi că sunt numiţi sectanţi şi eretici şi ripostează imediat, trecând la ameninţări şi „vai”-uri:
« O, dacă nu puteți să iubiți creștinii poporului Meu cel ascultător de biserica sfinților, mai bine faceți-vă cumva că nu-i vedeți, că nu-i știți, dar nu să-i înjosiți poreclindu-i cu nume rău, căci vai celor ce numesc eretici pe cei care au credința ortodoxă de viețuire a lor! [...] O, ce să vă fac? Mi-ați stârnit râvna să vă grăiesc ca să vă spun că nu sunt sectanți, că nu sunt eretici fiii cuvântului Meu, așa cum îi îmbrânciți voi spre nume rău, îndemnându-i pe oameni să-i disprețuiască, să-i depărteze pe cei frumoși între ei.  »[1] (citat din mesajul leliţei Mihaela din 25 decembrie 2018)
Apoi ei îl laudă, îl apără şi-l perie pe primar, încercând să  păstreze cu el o relaţie cultivată cu multă dibăcie şi migală, premeditând că vor mai avea nevoie de el pe viitor, pentru tot soiul de autorizaţii şi înlesniri:
« Voi vreți să facă și primarul ce faceți voi, și cei pe care-i țineți cu forța sub voi, voi vreți să facă și primarul ce faceți voi cu cei pe care-i lepădați ca să-i scoateți din casa lui Dumnezeu, așa cum credeți voi că puteți aceasta? Vreți voi să îndemnați cârmuitorul cetății să disprețuiască cetățenii, și mai ales pe cei cuminți, frumoși, harnici și iubitori de țară și de neam? »[2] (citat din mesajul leliţei Mihaela din 25 decembrie 2018)
Problema este că apărarea lor e plină de minciuni. Mai întâi, însuşi subtitlul folosit de „pucioşi” (Mesaj din cer pentru arhiereul și preoții plaiului dâmbovițean) sugerează că cei care i-au „atacat” au fost în număr mare, poate chiar organizaţi şi vorbiţi unii cu alţii, în ce fel şi cum să-i „atace”. Or, acela care i-a acuzat astfel este un singur om (Ionuţ Ghibanu), preot şi consilier al arhiereului locului, ceea ce nu-i justifică pe „pucioşi” să se plângă că „preoţii” (ca şi când toţi s-ar fi pornit împotriva lor) şi „ierarhii” (care sunt aceia? care să fie? căci niciunul nu s-a implicat în acest scandal) şi, mai  mult, însăşi instituţia B.O.R  ( pe care ei o numesc, în batjocură, „firmă”) „s-au legat de viaţa  lor” şi i-a demascat ca „rătăciţi” şi „eretici”:
       « Vin să netezesc ogorul în urma furtunii care s-a ridicat dinspre locul numit Biserica Ortodoxă Română. [...] Amin, amin zic vouă, ierarhi și preoți ai cetății dâmbovițene pe vatra neamului român, [...] O, ce ușor vă este să rostiți cu gura poreclă răutăcioasă peste cei care calcă pe urmele Mele și-i numiți rătăciți, eretici! O, nu puteți voi forța pe nimeni să vă știe de frică atâta timp cât creștinii ortodocși și restul lumii știu și văd cum sunteți și ce faceți voi sub această numire sfântă, care doar vă servește ca firmă și atât. (B.O.R. - n.r.)  »[3] (citat din mesajul leliţei Mihaela din 25 decembrie 2018)
Urmează apoi alte minciuni, şi mai grave şi mai gogonate. În disperarea lor de a-şi dovedi „ortodoxia”, liderii „pucioşi” pretind că observă şi respectă cu scrupulozitate toate Sfintele Taine ale Bisericii Ortodoxe:
« O, cum să fie ei rătăciții de la credința ortodoxă, când ei își botează, își cunună în biserică și își înmormântează pe cei adormiți ai lor după legea bisericească, în biserica știută de oameni, urmând ei toată orânduiala lăsată prin sfinți? O, unde este erezia cu care voi îi numiți pe ei?  »[4] (citat din mesajul leliţei Mihaela din 25 decembrie 2018)
Erezia este tocmai acolo unde ei au defăimat şi discreditat cununia în biserică, despre care vorbesc acum prefăcându-se că o respectă. În realitate, „pucioşii” au declarat în nenumărate rânduri că ei nu recunosc de fel ca Sfântă Taină căsătoria, ci dimpotrivă, ca pe un prilej de păcătuire în trup şi de „legiferare nelegiuită” a desfrânării. În consecinţă, la „pucioşi” nu există nici botezuri,  căci fără însoţire între bărbat şi femeie nu poate fi nici naştere de prunci. Câte căsătorii au făcut „pucioşii” în  ultimii 50 de ani? Şi câte botezuri? Niciuna şi niciunul. Este adevărat că au avut mai multe înmormântări ale unor bieţi adepţi care, după ce s-au săturat să aştepte împlinirea promisiunii făcută de liderii sectei că „la noi vine Domnul, acuş, acuş, de pe o zi pe alta, şi nimeni dintre noi nu va mai cunoaşte moartea”, şi s-au alăturat, încărcaţi de ani, la strămoşii lor din cimitirul satului. Pentru a nu-şi recunoaşte înfrângerea la acest capitol, dar mai ales pentru că ei nu au un cimitir propriu, „pucioşii” au venit de fiecare dată cu coada între picioare să se roage la preoţii din B.O.R, (aceia pe care îi blasfemiază ei cu orice ocazie că sunt neîmplinitori, netrebnici şi păcătoşi), ca să le oficieze înmormântările pentru cei decedaţi dintre ei şi să-i îngroape apoi... tot în cimitirul satului.
       Or, Biblia spune limpede că minciuna este de la diavolul, căci diavolul este tatăl minciunii. Liderii „pucioşi” pretind că au un alt „Dumnezeu”, un „Dumnezeu” numai al lor, după care ei merg şi care le îngăduie minciuna şi chiar îi învaţă să mintă eventual, dacă minciuna lor va fi de folos pentru „Dumnezeul” lor:
    « Nu vă temeţi de lume. Biruiţi lumea, chiar de va trebui să minţiţi pentru Dumnezeu şi pentru calea Lui cea dreaptă şi cea adevărată. »[5] (citat din mesajul leliţei Mihaela din 20 mai 1991)
       Şi chiar asta fac ei acum, mint cu neruşinare ca să salveze aparenţele şi pe „Dumnezeul” lor, cum că ar fi şi ei favorabili căsătoriei. Ei mai pretind, totodată, că „nu-și fac de râs credința lor ortodoxă și pe Dumnezeul lor”. Dar ei iată, tocmai ce s-au făcut de râs şi singuri s-au defăimat, prin această minciună ordinară despre căsătorie şi despre botez, minciună care îi desparte de adevărata credinţă şi de adevăratul Dumnezeu, care este Adevărul:
« Iată, fiii cuvântului Meu nu-și fac de râs credința lor ortodoxă și pe Dumnezeul lor, căci merg după El cu cruce, cu viață sub cruce, sub lepădare de sine, că asta înseamnă cruce, iar voi împuterniciți pe preoți și-i asmuțiți spre ei ca să-i defaime înaintea lumii.  »[6] (citat din mesajul leliţei Mihaela din 25 decembrie 2018)
Cât priveşte acuzaţia că „pucioşii” ar fi sectanţi, aici degeaba încearcă ei să se disculpe. Ei înşişi s-au despărţit de Biserica în care fuseseră botezaţi de mici, nu o mai recunosc, nu o mai frecventează, iar acum chiar o ponegresc public şi o numesc „firmă”, incapabilă de a învăţa adevărul credinţei. De altfel, ei proclamă că nimeni nu mai are credinţă în afară de ei:
« Credința nu stă sub o firmă, ca pe pământ firmele și îndeletnicirile lor, căci credința nu este a tuturora, așa am spus Eu acum două mii de ani. [...] O, nu le puteți voi da în cap cu firma voastră celor ce sunt botezați și numiți cu numele sfânt al ortodoxiei, că nu pe acte ca pe pământ își mărturisește omul credința, ci prin Mine, Cel ce stau în om cu fața Mea, cu lucrarea Mea în omul creștin ortodox. »[7] (citat din mesajul leliţei Mihaela din 25 decembrie 2018)
Or, dacă ei au ieşit de bunăvoie din acest „SRL”, din „firma” care le-a dăruit în pruncie actul numit certificat de botez, de ce se mai supără acum când sunt numiţi „sectanţi”?
Pucioşii mint şi iar mint, cu nonşalanţă ca de obicei. Dacă aici mint, când băsnesc fără a clipi cum se cunună ei în biserică, deşi minciuna este evidentă pentru toată lumea, de ce s-ar crede că spun adevărul în ceea ce priveşte şedinţele lor de spiritism, de unde pretind că le vin mesaje de pe lumea cealaltă?

  ………………....
Anca Ionescu-Târgovişte
28 decembrie 2018
…………………









[1]  www.noul-ierusalim.ro
[2]  Ibid.
[3]  Ibid.
[4]  Ibid.
[5]  Ibid.
[6]  Ibid.
[7]  Ibid.
 

Comentarii

Postări populare