537. Liderii „pucioşi” fac o nouă „proorocie”: de sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil (pe stil vechi), la Pucioasa se va întâmpla o minune cerească

Cookie-urile ne ajută să ne oferim serviciile. Dacă folosiți serviciile noastre, înseamnă că sunteți de acord să folosim cookie-uri.


537. Liderii „pucioşi” fac o nouă „proorocie”: de sărbătoarea Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil (pe stil vechi), la Pucioasa se va întâmpla o minune cerească

Din când în când, liderii sectei Noul Ierusalim îşi „bagă în priză” adepţii şi admiratorii, fie angrenându-i în alte munci faraonice (de săpat noi fântâni, sau de ridicat noi foişoare şi hambare), fie promiţându-le „luna de pe cer”. Altminteri, bieţii de ei, s-ar îmbolnăvi de lingoarea plictiselii. Oricum, stăpânii de sclavi duhovniceşti de la Pucioasa au grijă să le reamintească sistematic cât de aleşi, cât de plăcuţi şi cât de indispensabili sunt ei, sclavii, pentru „Dumnezeul” Pucioasei (care, de „atotputernic” ce este, nu poate face nimic fără ei, adică fără munca lor). Indispensabilii  de la Pucioasa sunt inoculaţi cu tezele care pretind că „ei sunt poporul ales, Noul Israel (cel care i-a luat locul şi rangul Vechiului Israel), iar pământul pe care le calcă paşii lor este Cetatea Şfântă Noul Ierusalim”. Ca să-i îmbrobodească mai bine, liderii „pucioşi” le susură în urechi gogomănia că „Tatăl” i-ar fi făcut cadou „Fiului”, la schimb, tocmai pământul român, şi acest gest trebuie înţeles ca o compensare, ca o mângâiere pentru răstignirea Lui nedreaptă pe cruce şi pentru faptul că pământul vechiului Israel nu mai merita calificativul de „pământ sfânt, pământ ales”:
« M-a alungat, M-a răstignit, M-a micșorat de tot poporul Israel, că n-a putut să înțeleagă și să primească pe Fiul lui Dumnezeu peste el, iar Tatăl M-a mângâiat atunci și Mi-a dat pământul român, în care flacăra Duhului Sfânt se va aprinde și-Mi va da primire și găzduire și ucenici cu credință de la Mine în ei, și iată, făgăduința Tatălui este acum mângâierea Mea, ca și credința voastră, o, ucenici ai Mei micuți, dar mari după har, fiilor. »[1] (citat din predica leliţei Mihaela din 8 noiembrie 2017)
Trecem peste faptul că o compensare şi o mângâiere pentru Fiul”, oricare ar fi ea, pentru jertfa Lui nedreaptă de pe cruce ar fi însemnat plata acelei jerfe; deci jertfa fiind plătită şi răsplătită integral, devine inutilă pentru om, deoarece îşi pierde calitatea ei de răscumpărătoare şi de mântuitoare. Zăbovim însă mai mult la cealaltă „şopârlă pucioşească”, aceea care face din pământul român un fel de „Buric al Lumii” moderne. Exista oare „pământul român” pe vremea romanilor, ca să poată fi el făgăduit şi, eventual, făcut cadou cuiva? Exista oare o limbă română pe vremea dacilor, ca să putem vorbi despre un popor român care vorbea această limbă şi care trăia pe un pământ românesc? Despre Ţara Românească se vorbeşte abia târziu, în epoca post-medievală, iar despre România abia de câteva zeci de ani încoace. Cât priveşte teritoriul locuit de cei care vorbeau româneşte, se ştie că el se întindea spre apus până la Tisa şi în Voivodina, la răsărit până la Nistru şi chiar mai departe, la nord dincolo de Cernăuţi iar la sud până în Macedonia, Tesalia şi Istria. Oare la acest pământ se referă „pucioşii”, sau la harta procustiană care reprezintă astăzi România modernă şi ciuntită? Se pare că la această hartă se referă „plăpânzii” de ei, căci despre ea tot vorbesc în dodii, atunci când îşi fac planuri de călătorie şi de împliniri pucioşeşti:
« — O, sunteți plăpânzi în ziua aceasta, dar Domnul vă întărește pe voi la lucrul Său cu voi [...] până va cuprinde în slava Sa țara și pământul român, de la care vor lua lumină popoare multe, precum este scris, iar Noi, cei din cer, umblăm cu Domnul oriunde merge El și privim pe hartă, și după ea mergem și desăvârșim împliniri. »[2] (citat din predica leliţei Mihaela din 8 noiembrie 2017)
Până una, alta, făgăduielile „plăpânzilor” lideri „pucioşi” se întrec nu numai în fantasmagorii inventate, de genul „pământului român făgăduit încă de pe vremea dacilor”, şi chiar mai dinainte. Adepţii „pucioşi” mai trebuie mobilizaţi şi cu niscaiva promisiuni de minuni din cer (cum ar fi „luna de pe cer”, de pildă), ca să li se aprindă interesul, mirarea şi curiozitatea. De aceea, liderii „pucioşi” ticluiesc din când în când câte o promisiune de săvârşire a unei minuni pe „pământul român al pucioşilor - noii israeliţi”. Cea mai nouă făgăduinţă de acest fel este promisă pentru apropiata sărbătoare pucioşească a Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil (pe stil vechi) şi sună exact aşa:
« O, fiilor, v-am găsit plăpânzi, dar am încă să așez în carte spre trimitere binecuvântarea Mea peste cei care cu inimile sunt porniți, iar cu pașii lor pornesc curând și vin la masă aici, cu voi și cu Noi, cei din cer, în zi de serbare a îngerilor. Le binecuvintez călătoria la toți cei care vor porni spre izvorul Meu de cuvânt aici, [...] dar și cei necredincioși vor ști și vor auzi și se va întâmpla minune cerească, fiindcă dragostea Mea pentru om este milă acum [...].»[3] (citat din predica leliţei Mihaela din 8 noiembrie 2017)
Oare ce minune minunată va fi? Rămâne să ne înarmăm cu răbdare, căci până la sărbătoarea cu pricina (21 noiembrie) nu  mai e mult şi atunci vom vedea exact despre ce „minune din cer” a fost vorba. Poate o învia regele Mihai (care n-a murit, ci doarme [4] ) tocmai de ziua lui onomastică? (şi asta din dragostea care se face acum milă pentru om, desigur, căci „pucioşii” ziceau cândva că regele Mihai este „unsul şi plăcutul Domnului”). Mare minune pucioşească ar fi, şi mare bucurie - dar nu numai în cer, ci şi pe pământul român cel făgăduit, care ar putea fi considerat atunci că se întinde generos până la Versoix, sau chiar hăt, mai departe.

  ………………
Anca Ionescu-Târgovişte
9 noiembrie 2017
…………………



P.S. (actualizare: 5 decembrie 2017)  Regele Mihai a fost declarat mort de-a binelea pe 5 decembrie a.c., deci orice şansă de a se mai petrece cu el vreo minune a murit odată cu el. Asta nu înseamnă că pe 21 noiembrie s-ar fi petrecut vreo altă minune, care n-avea legătură cu majestatea sa, nici vorbă de aşa ceva.  Fumigenele pe care liderii "pucioşi" le lansează periodic în eter sunt doar pentru naivii lor acoliţi, să-i ţină treji, cu ochii holbaţi  şi cu urechile ciulite, ca să nu le piară apetitul pentru basme, povestiri şi snoave.


[1] www.noul-ierusalim.ro
[2] Ibid.
[3] Ibid.
[4] Mat.9:24, Marcu 5:39, Luca 8:52

Comentarii

Postări populare