536. Liderii sectei “Noul Ierusalim” joacă la cacealma

Cookie-urile ne ajută să ne oferim serviciile. Dacă folosiți serviciile noastre, înseamnă că sunteți de acord să folosim cookie-uri.




 
536. Liderii sectei “Noul Ierusalim” joacă la cacealma
Cum vorbesc astăzi liderii “pucioşi” atunci când aduc mesaje lumii, în numele “Dumnezeului” lor? Mai cad ei în bâlbâială letargică, mai vorbesc în somn, aşa ca mămica Verginica? Mai cad ei în transă hipnotică, aşa ca lelica Maria?
Realizând că metodele de “PR” folosite de Verginica şi Maria sunt total depăşite şi prezintă riscul de a fi clasate drept înşelătorii ieftine, saltimbancii de astăzi ai sectei de la Pucioasa au evoluat, vrând-nevrând. Ei joacă acum la cacealma: nu mai vorbesc prin somn ca “trâmbiţele” sectei - mămica şi lelica, ci vorbesc în stare de veghe şi îşi întăresc vorbirea lor cu transcrierea textelor pe hârtie de ziar şi pe site-uri închiriate pe Internet. Vorbesc amândoi, completându-se unul pe altul ca doi escroci profesionişti care fac joc de echipă: Ea este Gura care băsneşte, plăsmuind cu inegalabil talent demagogic “Cuvântul pucioşesc”, iar El este Guru care declamă “Cuvântul” în public, de la amvon, ca un actor de melodramă, folosind o dicţie studiată care mimează presupusa vorbire a lui Dumnezeu, ca să-i convingă până şi pe cei mai sceptici că se află în faţa unei minuni nemaivăzute şi nemaiauzite. Iar aprozii lor, adepţii-sclavi închinoviaţi în fantomaticele “mânăstiri” mixte de la Pucioasa, Târgovişte sau Fundeni, îi admiră fascinaţi şi hipnotizaţi pe “Fraţi”, mirându-se în sine, cu gura căscată până la urechi.
Relaţia de ascultare şi de supunere între cei doi şarlatani, cei doi “prooroci” mincinoşi care trag sforile la Pucioasa, este întotdeauna dinspre El spre Ea, astfel încât, dacă se-ntâmplă (foarte rar, ce-i drept) ca El să se zbârlească şi să nu mai asculte de Ea, atunci Gura bate Guru: baba Mihaela îl suduie, se oţăreşte la el şi chiar îl plezneşte de nu se vede pe “Nicuşiţă al ei”, ca o mamă grijulie care nu cruţă nuiaua cu gândul la educaţiunea stilată a fiului ei. Iar Nicuşiţă tace în El Însuşi ca un copil bosumflat care tocmai a simţit cum este să te mângâie nuiaua pe rotunjimi: înghite în sec, se umflă în bojoci şi în pântece şi se înnegreşte la faţă mai tare decât este el din născarea lui (aşa cum îl proiectase tanti Veta pe vremuri, pe gustul ei); căci şobolanul fricos nu îndrăzneşte să-i întoarcă vorba cotoroanţei (atât i-ar mai trebui, că “şi-a dat foc la valiză”!). Singura lui satisfacţie, în compensaţie la aceste umilinţe, este de a băga mereu strâmbe, influenţând-o cu abilitate pe maşteră şi plasându-i în minte ideile lui, căci el este un maestru al persuasiunii şi al intrigilor. Când ciupeşte puţin timp liber, printre două redactări ale predicilor Mihaelei, Nicuşiţă redevine copil şi joacă pe furiş, cu o bucurie ludică, jocuri de dexteritate pe calculator, având mare grijă să nu fie văzut de alţii sau prins asupra faptului de Stăpâna Inelelor.
Deci… oare cum mai vorbeşte “Dumnezeul” pucioşilor astăzi?
Ei bine, vorbeşte în multe feluri şi sub multe identităţi. Teoretic, “Cuvântul” este un nume rezervat exclusiv pentru duhul pucioşesc care poartă numele “Hristos”, dar practic, toate duhurile care vorbesc la Pucioasa sunt adunate în acelaşi “Cuvânt” şi între coperţile aceleiaşi cărţi, denumită pompos “Cartea cu şapte peceţi  sau “Cartea judecăţii făpturii”:
« Tot cuvântul cel din cer are putere prin Mine, numai să-l prețuiască și să-l urmeze cei ce vor cu Mine până la sfârșit ca și sfinții care sunt acum cu cerul.»[1] (citat din predica leliţei Mihaela din 27 octombrie 2017)
Dacă trecem în revistă numele cu care duhurile pucioşeşti vorbitoare se recomandă „pocăiţilor pucioşi” vom regăsi nume binecunoscute de către creştinii sectei: Maica Domnului, Verginica, Sfinţii din sinaxar, arhangheli cunoscuţi (Mihail, Gavriil) şi îngeri necunoscuţi, dar şi spirite ale unor pământeni trecuţi la cele veşnice (Mihail cel înjunghiat[2], episcopul Vasile, Simion Zidaru, etc., etc.). Toate „cuvintele” lor sunt presupuse că vin din cer şi sunt asimilate prin extrapolare cu aşa-zisul „Cuvânt al lui Dumnezeu”, considerându-se că odată trecute în lumea umbrelor, şi spiritele oamenilor au o vorbire purificată şi înălţată la nivelul de cugetare al lui „Dumnezeu”. Sau, şi mai simplu, că „Dumnezeu” vorbeşte prin ei.
Pînă la un punct, scamatoria asta pare „comestibilă”, deşi este tare greu de crezut. Dar când se ajunge la amestecarea „Cuvântului Satanei” cu „Cuvântul lui Dumnezeu”, asta e prea de tot. Cum să crezi că Satana are o vorbire spiritualizată şi armonizată cu gândirea lui Dumnezeu? Cum să apreciezi o asemenea vorbire ca instructivă, să-i dai dreptate şi să o incluzi în „canonul Scripturii pucioşilor”? căci „pucioşii” consideră cartea „Cuvântul lui Dumnezeu” ca fiind o „A Doua Biblie” şi o folosesc ca atare la slujbele lor.
Şi totuşi, aşa ceva se întâmplă la Pucioasa: „Cuvântul lui Dumnezeu” conţine acum în el şi „Cuvântul Satanei”. Iată dovada:
« Te așez să-Mi spui aici ceea ce ai să-Mi spui, satană. Nu-ți îngădui să pitești ceva din cele pregătite să le aduci înaintea Mea. [...] Ție îți zic, grăiește!
— Cer să-mi faci dreptate, Hristoase, că ești Dreptul Judecător. [...] Ai spus în cuvântul Tău din vremea aceasta că antichrist stă și el între cei ce ascultă când grăiești și se scrie cuvântul Tău peste popor. Acum iar și iar au ieșit proaspăt dintre ai Tăi cei care au ieșit, iar eu spun despre acești potrivnici ai Tăi să fie numiți dușmani și antichriști. Așadar nu sunt ai mei acești antichriști? Nu sunt între cei ce vor fi trimiși la mine și cu mine în foc în ziua judecății? Nu sunt ei partea mea?
Ai dreptate, satană, ei sunt împotriva Mea acum, ba Mă și lovesc, Mă și învinuiesc, Mă și amenință cu obrăznicie ca niște puternici asupra lucrului și a locului Meu de aici. [...] trebuie să ai și tu răbdare, așa cum și Eu am, căci dreptatea este alta, și spun așa: Fiecare va fi judecat în cele în care va fi găsit în ziua dreptății. Amin. Acum, du-te! » [3] (citat din predica leliţei Mihaela din 27 octombrie 2017)
Se pare că liderii „pucioşi” s-au jucat cu gargara Cuvântului atât de mult, încât au ajuns la noaptea minţii cu scamatoriile lor adunate în sintagma integratoare  tot cuvântul cel din cer. Cei care sunt curioşi şi vor să ia sfaturi de la Satana, căruia i se recunoaşte în scris la Pucioasa că are dreptate, ştiu acum la care sectă să se adreseze. Şi, mai ales, „să-l prețuiască și să-l urmeze”, căci aşa au primit îndemn în predica leliţei Mihaela din 27 octombrie 2017.
………………....
Anca Ionescu-Târgovişte
30 octombrie 2017
…………………





[1] www.noul-ierusalim.ro
[2] Mihail era un tânăr care fusese înunghiat într-o cârciumă. Pe vremea Verginicăi, el vorbea de pe lumea cealaltă  la „telefonul duhovnicesc” cu mama sa, îndemnând-o să facă sectei niscaiva donaţii, acte caritabile. Despre Mihail cel înjunghiat şi mai ales despre scamatoria cu „telefonul duhovnicesc”, citiţi mai multe în articolul 522. de pe acest blog
[3] www.noul-ierusalim.ro

Comentarii

Postări populare