517. Ultimul interviu luat soţilor Marian şi Victoria Zidaru confirmă că liderii “pucioşi” au comis un fals de proporţii

Cookie-urile ne ajută să ne oferim serviciile. Dacă folosiți serviciile noastre, înseamnă că sunteți de acord să folosim cookie-uri.


517.  Ultimul interviu luat soţilor Marian şi Victoria Zidaru confirmă că liderii “pucioşi” au comis un fals de proporţii  


Este vorba de interviul luat artiştilor plastici Marian Zidaru şi Victoria Zidaru, intitulat: „Spaţiul românesc este un spaţiu mistic“, realizat  pe 7 ianuarie 2017 de Doinel Tronaru [Citeşte pe: adev.ro/ojemfy ( http://adevarul.ro/cultura/arte/interviu-marian-sivictoria-zidaru-artisti-vizuali-spatiul-romanesc-spatiu-mistic-1_586fd1c15ab6550cb8265369/index.html ) ].
În acest interviu, Victoria Zidaru dezvăluie că în urmă cu zece ani raporturile dintre cei doi artişti (Marian şi Victoria) şi liderii “pucioşi” (Mihaela şi Nicuşor) ai sectei Noul Ierusalim au fost rupte definitiv şi irevocabil:

« 26 august 2006. Acum zece ani. Deci, de-acum zece ani nu mai avem absolut nicio legătură cu ei. » (Citat din articolul „Spaţiul românesc este un spaţiu mistic“, de Doinel Tronaru)

Cu toate acestea, liderii “pucioşi” au continuat să întreţină imaginea falsă că cei doi artişti ar fi rămas nedespărţiţi de comunitatea de la Pucioasa, ba mai mult, că ei ar fi continuat să o reprezinte şi să o susţină public. Un exemplu elocvent este următorul, semnalat şi în articolele 476-477. Liderii “pucioşi” au comis încă un fals de proporţii de pe acest blog. Aici se dezvăluia faptul prefaţa la o carte pucioşească editată în primăvara anului 2015 este plină de imixtiuni frauduloase, puse sub semnătura falsificată a artistului plastic Marian Zidaru, deşi după cum am văzut, Marian Zidaru îi părăsise definitiv încă din anul 2006.
Cum s-au petrecut lucrurile?
În anul 2015, mogulii „pucioşi” au scos de sub tipar o carte de predici pe care au intitulat-o „Cuvântul lui Dumnezeu Cartea a doua” (deşi a mai existat o „ediţie a doua” cu acelaşi nume, în anul 2006,  după prima ediţie cu acelaşi titlu apărută în anul 1995; dar nici ea nu era prima, căci mai fuseseră înaintea ei una-două ediţii prescurtate, editate într-un format mult mai subţire).
În această carte, liderii „pucioşi” au reprodus integral, din ediţia precedentă, textul introductiv al lui Marian Zidaru intitulat „De ce trebuie citită această Scrisoare?”. Această operaţiune este un fals de proporţii, căci Marian Zidaru nu mai era de circa 8 ani alături de ei, şi nici nu mai tolera credinţele lor rătăcite. Şi totuşi, liderii „pucioşi” s-au folosit de acest text care apăruse în anul 2006, reproducându-l acum nedatat (ca şi când ar fi fost de strictă actualitate) şi fără să-i fi cerut consimţământul lui Marian Zidaru pentru a-l reproduce.
Desigur că ei mizau pe faptul că cititorul nu va observa că această prefaţă este un fals ordinar, nici nu va avea cum să afle că, deşi în aparenţă Marian Zidaru îi laudă copios pe „pucioşi” şi predicile lor, în realitate lucrurile nu stau deloc aşa, ci este vorba de o înscenare de proporţii.
În plus, Mihaela a operat cel puţin 30 modificări de substanţă în textul iniţial al prefeţei lui Marian Zidaru, fără să-l fi consultat şi fără să-i ceară consimţământul pentru aceste falsificări. Şi măcar dacă modificările operate fraudulos ar fi îmbunătăţit cumva textul respectiv, dar majoritatea au un efect exact opus, deoarece textul original al lui Marian era mult mai coerent şi mai bine scris. Toate aceste intervenţii frauduloase apar ca vădit neinspirate, inutile sau chiar păguboase, dar ele ilustrează dorinţa Mihaelei de a se da, cu orice preţ, mai deşteaptă decât Marian.
Bineînţeles că ar fi existat o soluţie onorabilă ca Mihaela să-l fi consultat pe Marian telefonic, ca să-i ceară acordul pentru republicarea acestui text (semnat totuşi  Marian Zidaru), dar mai ales să-i ceară acceptul de a-i „îmbunătăţi” pe ici, pe colo, versiunea publicată în anul 2006. Dar ea a preferat să mizeze pe faptul că Marian, fiind plecat pe meleaguri sucevene, nu va afla că i-au fost „aranjate” propriile opinii de altădată. Sau, dacă totuşi va afla, nu va găsi nici timpul, nici predispoziţia şi nici energia necesare de a-i da o replică pe măsură.
Se vede bine că jalnicii lideri „pucioşi” nu se descurcă singuri în sarabanda înşelăciunilor lor. Aşa cum au făcut-o timp de 20 de ani în urmă, ei încă mai au nevoie de faima lui Marian Zidaru şi de numele lui, ca să se legitimeze cu el în fals, în faţa simpatizanţilor lor de ocazie.

…………………
Anca Ionescu-Târgovişte
2 februarie 2017
…………………


 

Comentarii

Postări populare