498. Liderii sectei „Noul Ierusalim” au decretat: „Cele 7 trâmbiţe apocaliptice nu sunt de ajuns. Mai trebuie şi alte trâmbicioare şi trâmbiciori”

Cookie-urile ne ajută să ne oferim serviciile. Dacă folosiți serviciile noastre, înseamnă că sunteți de acord să folosim cookie-uri.



            
Dacă analizezi scrisorile şi predicile lăsate posterităţii (intitulate toate, fără excepţie, “Cuvântul lui Dumnezeu”) de către persoanele inspirate Virginia Tudorache, Maria (sora ei) şi cuplul tragicomic Mihaela–Nicuşor, vei constata fără greş că între ele este o asemănare de mesaj izbitoare: Biserica strămoşească nu mai e bună şi trebuie schimbată din temelii, primind totodată şi un nume nou: “Noul Ierusalim”. Şi totuşi, liderii sectei au făcut sistematic eforturi să proclame că numai Virginia a fost trâmbiţă apocaliptică, iar ceilalţi “prooroci” şi “proorociţe”, nu. Asta din câteva motive destul de bine gândite:
1. Verginica fusese deja declarată “a şasea trâmbiţă”, lucru care nu se mai putea schimba. Numărătoarea cumulativă merge întotdeauna înainte, dar nu şi înapoi. Următoarea “trâmbiţă” trebuia să fie musai ultima, deci în vremea ei trebuia să apară semnele sfârşitului proorocite de Apocalipsa. Verginica primise numărul 6 dintr-un motiv simplu şi evident: atunci vremurile nu erau “coapte” ca să corespundă cu cele despre care Scriptura relatează că ar fi însoţite de lucrarea celei de “a şaptea trâmbiţe”;
2. Maria şi cuplul fatidic Mihaela–Nicuşor, nici atât nu puteau fi numiţi „trâmbiţe”, deşi făceau şi ei exact aceeaşi lucrare de trâmbiţare pe care o făcuse Verginica. Pe vremea lor, mai nimic nu s-a schimbat din peisajul universal şi din apucăturile omenirii. S-a găsit aşadar o soluţie şmecherească de a rezolva problema: Maria a fost numită „punte de trecere între trâmbiţa a şasea şi trâmbiţa a şaptea”, iar cuplul proorocesc Mihaela–Nicuşor a primit numele de Porţi, Soli şi Fraţi (ai „Domnului” Pucioasei, desigur)
3. Scrierile „profetice” ale tandemului Mihaela-Nicuşor au fost atribuite tot „Domnului” Pucioasei, dar pentru că veneau tainic (spre deosebire de Verginica şi Maria, care le declamau în public), atunci s-a găsit formula salvatoare: „ a şaptea trâmbiţă apocaliptică de la Pucioasa este Însuşi Domnul!”.
Asta până acum. Dintr-un motiv greu de înţeles, liderii sectei „Noul Ierusalim” s-au sucit brusc. Acum ei cred că le mai trebuie încă multe alte trâmbicioare ca Mihaela şi mulţi alţi trâmbiciori ca Nicuşor, ca să continue „Lucrarea”de aburire a fraierilor din cer şi de pe pământ care, pare-se, sunt cam tari de ureche de nu aud ei trilurile ispititoare care se izvodesc la Pucioasa:
« Iată, Îmi tot trebuiesc trâmbicioare ca să sun și ca să se audă în cer și pe pământ. Milă voiesc, ca să pot apoi împărți la mulți ceea ce Eu voiesc să găsesc. »[1] (citat din mesajul leliţei Mihaela din 26 iunie 2016)
Iar motivul greu de înţeles este intenţia de a zidi iarăşi Noul Ierusalim pe pământ, deşi ei l-au mai zidit o dată prin anii 1991-1992, când ziceau că Ierusalimul s-a coborât din cer pe pământ, la Pucioasa, şi că „ăla este, cel de care vorbea Scriptura în cartea Apocalipsei”:
« — O, Verginico, dornică ești să-Mi ții treaz poporul. O, milă îți este de Mine, scumpa Mea! Avem de zidit Ierusalimul nou pe pământ, așa cum este scris în Scripturi despre această zidire, dar mare s-a așezat pe pământ omul, o, trâmbița Mea. »[2] (citat din mesajul leliţei Mihaela din 26 iunie 2016)
Ca de obicei, liderii pucioşi nu uită să reamintească faptul că „Dumnezeul” lor e neputincios şi vrednic de milă, cere de pomană, ca să-I sară toţi adepţii pucioşi în ajutor şi să-L ajute ca să obţină biruinţa:
« O, ai milă de Mine, popor blagoslovit și mult îmbogățit cu Dumnezeu-Cuvântul! Miluiește-L pe Dumnezeu, și vei fi cel miluit de El când vei sta cu El pe culmile biruinței la sfârșitul lucrului Său cu tine. »[3] (citat din mesajul leliţei Mihaela din 26 iunie 2016)
Deşi au clamat în nenumărate rânduri vrăjeala că „Dumnezeul” lor este vrednic de mărire şi de slavă, care se arată (???) în grădinile lor de la Pucioasa, iată că această mărire şi această arătare se lasă aşteptată. Pentru restul lumii rămâne o promisiune care ţine de un viitor neprecizat:
« O, fiilor, cine vine să fie cu Mine, să stea cu folos, să stea rodind, că va fi trebuință de rod pentru masa cea de slavă ca ardere de tot, precum este scris, iar Eu vă îndemn pe voi spre lucrul cel sfânt, că scris este că plin va fi cerul și pământul de mărirea lui Dumnezeu, care se va arăta, o, fiilor. Amin, amin, amin. »[4] (citat din mesajul leliţei Mihaela din 26 iunie 2016)
Ei bine, pentru acest viitor vor trâmbiţa trâmbicioarele şi trâmbiciorii care vor fi înrolaţi de acum la Pucioasa.
…………………
Anca Ionescu-Târgovişte
29 iunie 2016
…………………


[1] www.noul-ierusalim.ro
[2] www.noul-ierusalim.ro
[3] www.noul-ierusalim.ro
[4] www.noul-ierusalim.ro
 

Comentarii

Postări populare