489. Neputințele falsului “Dumnezeu” al sectei NIP (Noul Ieruşaloim de la Pucioasa)





Recenta renunțare la Coroană, anunțată de reprezentanții casei regale în numele regelui Mihai I (pe fondul agravării stării de sănătate a acestuia) şi mascată sub formula punerii ei sub custodia prinţesei Margareta I-a,  are două implicații majore:
1. Pe de o parte, faptul că amintita Coroană regală a fost păstrată la loc de cinste (chiar şi în mod virtual) ca simbol al monarhiei constituționale, ne arată că regele a trăit în toți acești ani, din 1989 încoace, cu speranța că se va face până la urmă acel necesar act de dreptate, care să infirme samavolnica abdicare care i-a fost impusă de comuniști în anul 1947.
2. Pe de altă parte, acest act de renunțare a regelui la Coroană în favoarea fiicei sale, Margareta, pune definitiv în imposibilitate împlinirea unei "proorocii" istorice făcute de liderii sectei “pucioșilor” prin anii 1990-1992, care proclamau  că "Dumnezeul" lor va lucra în chip minunat și-l va repune glorios pe tron pe nefericitul rege, la vremea aceea exilat la Versoix, în Elveția.
Iată doar o mostră de “proorocie pucioşească” prin care se vestea în acei ani o iminentă şi glorioasă restaurare a monarhiei în România prin regele Mihai  al II-lea, fost Mihai I-ul, o “lucrătură” la care aspirau şi conspirau din plin liderii “pucioşi”, în speranţa unui profit substanţial de perspectivă, dacă “lucrătura” pro-monarhistă ar fi reuşit:
« Pace şi bunăvoire şi bună orânduială peste cei credincioşi şi peste casa unsului cel de la Dumnezeu, Mihail, regele României! Amin. [...]. Şi se vor împlini în vremea aceasta cele proorocite, căci voi aduce pe unsul Meu, şi el va cârmui întru Mine şi nu fără Mine, căci peste cea binecuvântată este Dumnezeu cu cuvântul Său, spre plinirea slavei cea aşteptată. Pace peste casa unsului Meu, Mihail! Pace ţie, rege al României, şi fii întru Mine, căci Eu Mă voi arăta prin tine peste noroade, fiindcă va fi să vadă noroadele slava Mea şi slava ta, şi va fi să-şi plece fruntea în faţa acestei lucrături.  »[1]  (citat din mesajul Mihaelei din 22 iulie 1991)
Promisiunea pucioşească din acei ani era limpede: Mihai I va cârmui, adică va sta pe tronul ţării ca rege al României autentic şi ca uns al lui Dumnezeu, nu doar cu numele, aşa cum fusese mai bine de 40 de ani. Restaurarea monarhiei va fi recunoscută şi cinstită în toată lumea, iar noroadele vor recunoaşte slava monarhului şi îşi vor pleca fruntea în faţa acestei minuni. Împlinirea acestei „proorocii” era anunţată ca iminentă, „în vremea aceasta”, şi nu peste ani şi ani. Or, au trecut aproape 25 de ani şi nimic, absolut nimic din cele promise „în vremea aceea”nu s-a întâmplat. Totul a fost doar o minciună frumoasă în formă, dar nespus de urâtă în fond.
Cele două implicații, consemnate mai sus, sunt strâns legate una de alta, și iată de ce.
Liderii "pucioși" au livrat mereu adepţilor lor tot soiul de "proorocii" plauzibile, cu un ridicat grad de probabilitate, ferindu-se de improvizații născocite "la plesneală". Chiar și speranța lor declarată (dar, mai ales, interesată) de prin anii '90 că regele Mihai va reveni pe tron şi va restaura monarhia se baza pe un context politic deosebit de favorabil. Într-adevăr, în acei ani tulburi nu numai întoarcerea la regalitate, dar și refacerea României Mari ar fi fost posibilă, dacă ar fi existat atât voinţa politică necesară, cât şi aprobarea tacită sau explicită a marilor puteri occidentale. Nici una, nici alta nu au existat însă, căci o reîntoarcere a regelui pe tron ar fi subminat în mod potenţial alte planuri, cu mize mult mai mari şi mai avantajoase pentru conspiratorii istoriei: acelea de a transforma România o colonie fără orizont (ca și celelalte țări comuniste de altfel), într-o vacă de muls pentru urmaşii comuniştilor şi securiştilor români şi într-o piață de desfacere pentru marile puteri economice ale Vestului. Românii de rând urmau să devină un popor fără identitate, fără trecut şi fără viitor, în timp ce conspiratorii din ţară şi de peste hotare urmau să se îmbogăţească peste măsură. Așa că regele Mihai a rămas rege doar cu numele şi doar în amintirea acelora care erau trecuți bine de prima tinerețe. În faţa acestei realităţi care prindea tot mai mult contur după anii 1992-1993, liderii “pucioși” au trebuit să se “replieze cu coada între picioare” și să-și cosmetizeze " din mers" propriile fabulații asupra restauraţiei visate de ei, prezentate ca mari şi istorice "proorocii". Îndată s-au reorientat, cameleonic, şi au început să cocheteze cu susţinerea fățișă a unui fost comunist ajuns președinte de stat ( e vorba de Traian Băsescu) și să lanseze noi " proorocii " cu tentă politică, de data aceasta în favoarea lui şi a regimului “prezidenţial”, uitând definitiv fantezistele promisiuni și atașamentul machiavelic de altă dată față de fostul cârmaci-monarh şi lăudarea valenţelor lui. Chiar şi după plecarea “la termen” din funcţia de preşedinte, noului cârmaci-preşedinte cel iubit de “pucioşi” (şi definit de ei ca fiind singurul dotat şi capabil, cu “minte sănătoasă şi plină de veghe şi de înţelepciune) i se “proorocea” că i se va găsi pe viitor un alt post de conducere la cârma ţării:
«... o, neam român, iar Eu, Domnul, vin şi te învăţ de cine să asculţi, de la cine să iei sfat şi pe cine să urmezi, şi-ţi spun să asculţi de cuvântul celui ce stă la cârmă şi la veghe pentru tine şi pentru viaţa ta de azi şi de mâine, şi roagă-te, o, neam român, roagă-te Domnului pentru soarta ta, căci se apropie schimbarea celui de la cârmă şi de la veghe, şi vai ţie dacă nu vei asculta să ştii ce să faci! Eu dau cumva să-l păstrez la loc de cârmuire pe mai departe, că are nevoie corabia română de veghetori cu inimă mare la cârma ei, căci altfel ar fi greu de tot, fără el ar fi greu şi ai cădea sub robie, ţara Mea, că nu se găseşte minte sănătoasă şi plină de veghe şi de înţelepciune ca şi la acest fiu atât de credincios neamului român între fiii acestui neam. Noi, cei din cer, privim cu grijă sporită pentru cel ce va fi pe mai departe la cârma neamului român, ca să ţină acela la dreapta lui pe acest fiu român, atât de credincios acestui neam. [...] O, pace ţie, celui ce stai acum la cârma neamului român! Hristos a înviat! Roagă-te cu toată casa ta şi cu toată ţara ta, cu toţi fiii cei plini de credincioşie, că vreau să te păstrez ajutor pentru neamul român. De mila şi de iubirea Mea pentru neamul român, de aceea voiesc să te păstrez pe loc de cârmuire, că nu are cine veghea cu sănătate de veghe dintre cei ce s-au îngrămădit să stea pe scaune mari şi să se îmbogăţească de averi şi de slavă de pe spinarea celor mulţi. » [2](citat din mesajul Mihaelei din 20 aprilie 2014)
Aşadar, iată că “pucioşii” Noului Ierusalim abandonaseră fără scrupule ideea ocrotirii Coroanei şi restaurării monarhiei, îmbrăţişând în schimb pe deplin “valorile” republicane, pe care acum le susţineau cu mare aplomb.
Se pare însă că regele a rămas în mod statornic de altă părere, el păstrând speranţele unei corecţii istorice a actului de abdicare forţată din 1947 şi ocrotind valoarea Coroanei pământești, pe care iată, o lasă acum moştenire forţată fiicei sale, Margareta.
“Proorocia” cu re-întronarea regelui a fost aşadar un imens şi ruşinos eşec. Ca să salveze oarecum aparențele, liderii “pucioși” au început să inoculeze ideea mincinoasă că simpla întoarcere a regelui în țară, ca turist sau cetățean de rând, este o victorie echivalentă cu revenirea lui virtuală pe tron, și că de fapt un alt tron, mai strălucitor şi mai măreț, îl așteaptă în ceruri, iar acesta va pune în umbră totală umilul tron de pe pământ. În realitate, venirea regelui în ţară, pe 25 decembrie 1990, a fost primită cu o ostilitate vecină cu ura de către autorităţile criptocomuniste conduse de tandemul toxic Ion Iliescu-Petre Roman. Regele a mai suportat aşadar încă două expulzări din partea comuniştilor, în afară de cea din 30 decembrie 1947: una în 25 decembrie 1990 şi alta în 7 octombrie 1994. Abia în anul 1997, după schimbarea regimului politic, regelui i s-a reactivat cetăţenia română şi i s-au acordat unele drepturi cetăţeneşti, fără a i se recunoaşte însă demnitatea şi autoritatea monarhică. Mai mult ca sigur că, și după moartea acestui mare om de stat, liderii “pucioşi” vor aplica aceeași metodă răsuflată: vor transforma înfrângerea biologică a regelui (eveniment  care va exclude total şi iremediabil revenirea lui pe tron) într-o “victorie” monarhică virtuală, valabilă doar pe hârtie sau în văzduh. Mai precis, ei vor încropi repede un "cuvânt din cer" prin care vor anunța solemn cât de bine a fost primit sufletul regelui în cer, cum a fost el aşezat pe un tron de lumină pe care nu i-l va mai fura nimeni, şi ce coroană minunată de stele a primit pe cap de la îngeri, ceea ce ar dovedi  cu prisosinţă că proorocia lor de  altădată, cu “restaurarea monarhiei în România post-decembristă” a fost, în sfârșit, "împlinită în ceruri".
Va fi şi aceasta o modalitate hoțească a liderilor "pucioși" de a escamota neputința "Dumnezeului" lor de a aduce la împlinire propriile Sale “proorocii”, o neputință pe care, de altfel, în alte ocazii fără miză, ei nu se sfiesc să o recunoască deschis. Nu odată, "Dumnezeul" Pucioasei Se plânge că nu poate singur, căci trebuie ajutat... şi de cine altcineva să fie El ajutat, decât de supuşii săi “pucioşi”? Iată, spre exemplu, cum “Atotştiutorul” de la Pucioasa Se plânge că nu e în stare nici măcar să-i (re)cunoască pe cei răi dintre cei buni:

« O, fiilor, nu-L mai vor oamenii pe Domnul. O, ocrotiți-vă la sânul Meu, că mulți vor rătăci fără să știe ce fac. Nimic să nu-i încânte pe cei ce cunosc cuvântul Meu și puterea lui, că mult mai mult lucrez Eu acum, la sfârșit, cu cuvântul, că-i mult rău în lume, iar Eu am să-i ocrotesc pe cei ce Mă iubesc, am cuvânt pentru ei mereu, mereu, numai să Mă ajute ei să-i pot cunoaște, că greu se mai zăresc dintre cei răi cei ce dau să-Mi țină urma prin vremea grea, vreme cum n-a mai fost de când sunt veacurile, o, fiilor. »  [3] (Citat din mesajul Mihaelei din 28 februarie 2016)

Cunoşterea sufletului omului pare a fi, aşadar, un proces foarte, foarte complicat pentru “Dumnezeul” de la Pucioasa. Or, să aibă Dânsul ceva probleme cu vederea (care, se ştie, mai slăbeşte cu vârsta), îndată ce mărturiseşte că-I vine greu ca să-i zărească pe cei buni dintre cei răi şi de aceea cere ajutor grabnic de la muritori?
Apoi, dacă lucrurile stau aşa de prost cu Dumnealui, musai că e pagubă-n ciuperci, că se găsesc soluţii de avarie. Cel mai bine ar fi ca oamenii cei buni să-şi agăţe o tăbliţă de gât pe care să scrie cu litere de-o şchioapă “om bun”, ca să-I uşureze sarcina “Atotştiutorului” de la Pucioasa şi să-L ferească de niscaiva regretabile confuzii.
…………………
Anca Ionescu-Târgovişte
4 martie 2016
…………………



[1]  www.noul-ierusalim.ro
[2] Ibid.
[3] Ibid. 

Comentarii

Postări populare