475. “Dumnezeul” de la Pucioasa Se amestecă în politica străzii şi-l recomandă pe Traian Băsescu drept cel mai adecvat consilier al revoluţionarilor





O  nefericită întâmplare – decesul câtorva zeci de tineri şi accidentarea altor zeci în urma unui incendiu la clubul “Colectiv” – a provocat o vie emoţie şi o puternică revoltă în rândul societăţii româneşti. Guvernanţii şi-au dat demisia şi politicenii s-au ascuns pe unde au putut, iar revendicările tinerilor au devenit tot mai radicale şi s-au mutat în stradă, ameninţând cu transformarea revoltei faţă de sistem într-o adevărată revoluţie. Se constată însă că, deşi este cerută acum tot mai insistent şi mai vocal o schimbare politică radicală, versaţii şi veroşii politiceni ştiu să temporizeze criza şi să se ascundă după Constituţia şi legile pe care tot ei le-au ticluit din vreme, ca să fie doar în favoarea lor.
În acest context, liderii sectei religioase “Noul Ierusalim” de la Pucioasa nu puteau să stea deoparte, fără a se implica la modul propagandistic în mersul lucrurilor. Ar fi fost de aşteptat ca, observând că unii tineri ridică în Piaţa Universităţii din Bucureşti pancarde în favoarea monarhiei şi a regelui Mihai, să fie consecvenţi cu propriile lor mesaje şi să anunţe că monarhia e singura cale de renaştere naţională, aşa cum făceau ei în mesajele lor prin anii ’90. Nu! Ei au uitat pur şi simplu că regele Mihai există, şi că încă trăieşte. Ei anunţă acum că tinerii trebuie să se uite numai şi numai în gura expiratului preşedinte Traian Băsescu, ca să-i urmeze neabătut sfaturile. Asta în timp ce mesajul mişcător al regelui Mihai, adresat zilele trecute tinerilor tulburaţi şi turbulenţi, este trecut de liderii “pucioşi” sub tăcere mormântală, ca şi când nici n-ar exista.
Aşa-zisul “Mesaj către ţară” al liderilor “pucioşi” pretinde că “Dumnezeul” Pucioasei Îşi slobozeşte glasul peste “cei care Îl aşează în carte” adică... exact peste ei, peste liderii “pucioşi”. Dar... gura păcătosului, adevăr grăieşte: dorind să întărească această pretenţie cu cuvântul Sfintei Scripturi, aleg să se sprijine exact pe acel verset care spune că cei care aud glasul Lui sunt “cei din morminte”:

«știi că pe nori stau deasupra ta și-Mi slobod glasul peste tine, iar cei ce au urechi de auzit cu ele Mă aud și Mă așează în carte cu toată grăirea Mea, cu multul Meu pogorământ, că mult Mă aplec, din cer și până pe pământ Mă aplec cu toate oștirile cerești, cu care Mă port, că este scris să vin prin cuvântul Scripturii care spune: “Vine Domnul cu zecile de mii de sfinți ai Săi și vor auzi cei din morminte glasul cuvântului Său”.» [1]  (Citat din mesajul Mihaelei din 8 noiembrie 2015)

Oare recunosc aici liderii “pucioşi” că ei sunt “cei din morminte”, dacă aud glasul “Dumnezeului” lor? Mai degrabă este vorba de o stângăcie nefericită, o rostire uşuratică prin care se acuză singuri că nu sunt emisari ai vieţii, ci ai morţii.
Deşi Constituţia actuală a ţării a fost în mod arbitrar ticluită (fără consultarea poporului) de către epigonii comuniştilor, aşa încât să excludă definitiv varianta monarhiei constituţionale, liderii “pucioşi” îi îndeamnă pe tineri să se supună şi acum acestei Constituţii arbitrare. Ei o numesc “cârma ţării”, dar ignoră cu bună ştiinţă faptul că această “cârmă” a fost concepută astfel încât să îngheţe orice iniţiativă care ar periclita statutul politic de “regim prezidenţial”, să anihileze orice şansă de schimbare a liniei politice impusă cu forţa de comunişti la 30 decembrie 1947. Cei mai exaltaţi, revoluţionarii autentici care ar putea schimba eventual prin forţă inclusiv regimul politic actual – de la republică la monarhie – sunt ameninţaţi cu pedeapsa legii concepute în anii ‘90 de criptocomuniştii lui Ion Iliescu:

« Țara română are și ea o carte, care se numește cârma țării și trebuie după ea lucrat și făcut curat, că dacă altfel se lucrează se calcă legea, iar călcarea de lege se pedepsește de legea însăși. » [2]  (Citat din mesajul Mihaelei din 8 noiembrie 2015)

În situaţia de acum, în care tinerii revoluţionari îşi îndreaptă speranţele exclusiv către actualul preşedinte al ţării, Klaus Iohannis, liderii “pucioşi” insistă că alta este calea, anume că singurul sfătuitor al tinerilor ar trebui să fie fostul preşedinte, Traian Băsescu. Nu mai puţin de cinci ori intervin liderii “pucioşi” în mesajul lor “către ţară”, repetându-se copios, pentru a recomanda tinerilor revoltaţi din stradă să se adune ciopor în jurul lui Traian Băsescu şi să-i asculte sfaturile:

1. Băsescu este – după părerea lor – singurul politician “încercat îndeajuns și deprins cu înțelepciunea cea bună”, capabil să dea sfaturi înţelepte (de fapt, chiar “cele mai bune sfaturi”). În realitate, liderii “pucioşi” îşi dezvăluie fără să vrea în acest text că intenţia lor ascunsă este alta: aceea de a-l scoate pe Băsescu “de la naftalină”; pentru a nu cădea de tot în uitare, tinerii trebuie să facă efortul de a nu-l lăsa să apună pe cel care a fost timp de zece ani “soarele” politicii româneşti:

« O, tu ai în mijlocul tău pe omul cel încercat îndeajuns și deprins cu înțelepciunea cea bună pentru viața ta de azi și de mâine. Nu-l lăsa să apună pe cel ce iubește atât de duios și atât de milos viitorul tău. Caută după el și primește-i sfatul, că Eu, Domnul, voiesc așa să te ajut și să te sprijin în vreme de încercare, când nu sunt în mijlocul tău veghetori înțelepți și deprinși cu cel mai bun sfat pentru tine acum, [...]» [3]  (Citat din mesajul Mihaelei din 8 noiembrie 2015)

2. Băsescu este – după părerea lor – singurul politician “veghetor și iubitor de țară și de neam “ capabil de a a da sfaturi marcate de o “coaptă înţelepciune”, dobândită de el în decursul celor zece ani în care a fost preşedintele ţării:

« O, căutați cea mai coaptă înțelepciune și fiți primitori de sfat, fii români. Este în mijlocul vostru cel atât de veghetor și iubitor de țară și de neam, care a stat pe scaun de veghe timp de zece ani prin multe feluri de furtuni și de încercări încâlcite cu totul, și care a avut în jurul lui tot pe cei de azi, care s-au așezat și atunci și acum prin însăși puterea lor, pe cei pe care voi vreți să plece de pe scaune. » [4]  (Citat din mesajul Mihaelei din 8 noiembrie 2015)

3. Băsescu este – după părerea lor – singurul capabil de a sfătui tinerii astfel încât ei “să izbăvească în greul cel de acum”. Realitatea este însă cu totul alta: “greul cel de acum” este acelaşi greu care apasă de 26 de ani pe acest popor – căci nu este acum mai rău ca înainte; acum doar s-a aprins scânteia revoltei, care poate fi ori corect gestionată, ori manipulată cum a mai fost şi în alte situaţii similare din trecut:

« O, e mare primejdie lipsa de veghe, și mai ales lipsa de sfatul cel mai înțelept în vremi de încercare grea. Mă aplec, popor român, și te povățuiesc acum. Iar și iar te povățuiesc să cauți în mijlocul tău sfatul cel bun pentru tine al celui ce a vegheat ani mulți până acum prin mult greu la cârmă pentru soarta ta, și primește sfatul înțelepciunii lui ca să te izbăvești de greul cel de acum, și care de mult te apasă. » [5]  (Citat din mesajul Mihaelei din 8 noiembrie 2015)

4. Băsescu este – după părerea lor – singurul cunoscător al oamenilor şi al caracterelor care populează acum fauna politică la vârf, deci singurul capabil de a alege cine este bun şi cine este rău în operaţiunea amplă de restaurare care se presupune că va urma, pentru a se impune un nou guvern şi o nouă garnitură politică la cârma ţării:

« O, trebuie acum om cu înțelepciune încercată, și care știe bine ce e mai bine de făcut acum pentru țară. Apleacă-te, popor român, și caută sfatul cel bun, împreună cu cel care a stat la cârmă până acum, și care știe cel mai bine cine este bun, și cine este vrăjmaș ție. » [6]  (Citat din mesajul Mihaelei din 8 noiembrie 2015)

5. Băsescu este – după părerea lor – singurul care trebuie preţuit şi iubit, iar cei care-l urăsc pe Băsescu, nu le vor binele tinerilor revoluţionari. La rândul lui, Băsescu este singurul politician care iubeşte poporul român atât de mult, încât el este campionul iubirii, căci nimeni nu iubeşte ca el. El este singurul care va putea şi acum, în această încercare grea, să lumineze calea cea dreaptă a poporului, ca un far ciclopic, călăuzitor:

« Acum, Eu, Domnul, cobor peste duhul tău putere de împlinire a cuvântului Meu, prin care acum ți-am grăit. O, nu te potrivi cu cei ce îl urăsc pe cel ce a stat la cârmă până mai ieri, căci cei ce urăsc pe acest om înțelept nu sunt cei ce-ți vor ție binele, și iată, de aceea îl urăsc toți cei nedrepți pe cel drept pentru tine și pentru ei. Fii credincios, popor român. Nu găsești acum, în zile de răscruce nicăieri sfat sănătos, ci numai acolo unde Eu am pus degetul Meu arătător și ți-am arătat de unde să iei și să ai apoi, că nu e nimeni să te iubească pe tine atât de mult ca și acesta spre care Eu, Domnul, arăt acum pentru sfat înțelept, de unde toți pot lua ca să se lumineze și ca să lucreze peste încercarea cea grea. » [7]  (Citat din mesajul Mihaelei din 8 noiembrie 2015)

Rămâne de văzut cât de receptivi vor fi tinerii revoltaţi din Piaţa Universităţii din Bucureşti şi din celelalte mari oraşe ale ţării la aceste îndemnuri sforăitoare ale liderilor “pucioşi”, de a impune cu forţa ca lider sfătuitor un preşedinte expirat, pe motiv că ar fi cel mai bun, cel mai proaspăt, cel mai înţelept şi cel mai lucid politician al României. Asta în condiţiile în care Băsescu însuşi recunoaşte cu sinceritate că în mandatul lui a mai făcut şi unele greşeli (şi, că de multe ori s-a mai şi înşelat, sau a fost înşelat, chiar dacă a fost animat mereu de intenţii bune).

…………………
Anca Ionescu-Târgovişte
9 noiembrie 2015
…………………




[1] www.noul-ierusalim.ro
[2] Ibid.
[3] Ibid.
[4] Ibid.
[5] Ibid.
[6] Ibid.
[7] Ibid.

Comentarii

Postări populare