452. Liderii „pucioşi” proorocesc eşecul trufaşului Victor Ponta în alegerile prezidenţiale



Într-unul dintre mesajele anterioare, liderii “pucioşi” făceau promisiunea fermă că “Dumnezeul” lor va deschide inima românilor şi astfel îi va ajuta nemijlocit în prima rundă de alegeri prezidenţiale, iar favorita la care făceau ei aluzie era Elena Udrea (cea care îşi stabilise ca slogan electoral că va fi cea „ bună pentru România” şi îşi agăţase o inimă mare şi roşie la buzunarul de la piept de la rochia ei albă). Românilor li se promitea înnoirea, adică schimbarea regimului corupt al socialiştilor conduşi de Victor Ponta, prin aducerea la putere (la „scaunul veghii”) pe „cea cu inimă bună” dintre pleiada de 14 candidaţi înscrişi în cursă. Românii erau chemaţi să asculte cu încredere oarbă de acest îndemn esoteric, aşa încât să ajungă să voteze la victorie doar cu cea simpatizată de liderii „pucioşi”:

« Voiesc să-ţi fac înnoirea, voiesc să ţi-o lucrez, voiesc să auzi pe Domnul, Care-ţi grăieşte ţie, popor român. [...] Caută o inimă bună pentru tine din cei înscrişi la sorţi şi apleacă-te spre ea şi ridic-o tu la scaunul veghii, [...] O, ascultă, popor român, ascultă, fiule român, căci ascultarea şi numai ascultarea îţi va aduce ţie mângâierea, [...]» [1](citat din mesajul Mihaelei din 27 octombrie 2014)

Dibaci şi prevăzători, liderii „pucioşi” nu excludeau însă un eventual insucces al Elenei Udrea. O asemenea situaţie nedorită urma însă a fi aruncată exclusiv în cârca poporului român, în cazul în care se va dovedi incapabil să înţeleagă rolul istoric al îndemnurilor „cereşti” venite peste ei de la Pucioasa, ca să o aleagă la Cotroceni pe candidata cea blondă:

« [...] vai cerului şi pământului român dacă fiii acestui neam nu se vor deştepta cum se cuvine şi nu se vor lăsa călăuziţi din cer acum, când nu se vede bine ca să ştie ei cum să-şi croiască soarta! » [2](citat din mesajul Mihaelei din 27 octombrie 2014)

Se vede că românii au ignorat apelurile patetice venite de la Pucioasa, îndată ce candidata „cu inimă bună” a ieşit abia pe poziţia a patra. După eşecul Elenei Udrea, cea susţinută destul de subtil prin acest „mesaj venit din cer” de către liderii „pucioşi”, adversitatea lor faţă de candidatul socialiştilor (Victor Ponta) a rămas nealterată, chiar dacă acum ar trebui să fie promovat în scaunul de preşedinte un personaj atipic: Klaus Iohannis, german prin descendenţă, protestant (deci... neortodox!!!) prin confesiune şi oarecum insipid, fără o altă faimă decât aceea de gospodar harnic al unui orăşel de provincie.
De data aceasta, liderii „pucioşi” se dovedesc a fi şi mai precauţi. Au greşit o dată cu previziunile electorale, aşa că nu-şi mai pot permite să lanseze încă o „proorocie” care nu se va împlini. Ei nu se mai referă deloc la acela care ar trebui să câştige alegerile, ci doar la cel care trebuie să le piardă, „omul minciunii şi al lăcomiei de slavă” – aluzie clară la parvenitul mincinos şi plagiator, Victor Ponta. Este evident că în optica lor, candidatul sas şi protestant Klaus Iohannis nu are calităţile româncei ortodoxe Elena Udrea, dar pericolul perpetuării clicii socialiste la putere este deja prea incisiv. Este atât de grav, încât ÎnsuşiDumnezeul” Pucioasei nu-Şi mai permite să dea un verdict decisiv. Ba mai mult, El Se declară încordat şi neputincios în lupta cu trufaşul diavol, motiv pentru care cere „sprijin de pe pământ”:

« — O, mare-Mi este încordarea în zilele acestea pentru neamul Meu cel de azi, neamul Meu român, o, sfinţi iubiţi ai Mei! O, e grea bătălia, căci ceaţa este groasă, iar diavolul trage şi el să biruiască el cu minciuna şi cu trufia cea din om. O, e mult de luptat. Am nevoie de sprijin de pe pământ. » [3](citat din mesajul Mihaelei din 8 noiembrie 2014)

Pentru a nu-i demoraliza însă pe supuşii “pucioşi”, care vor trebui şi ei să voteze duminică alături de ceilalţi cetăţeni români, liderii “pucioşi” îi asigură prin lozinci mobilizatoare că voia “Domnului” lor tot va birui până la urmă:

« Rostesc cuvânt şi spun: să cadă de pe scaune oamenii minciunii şi ai lăcomiei de slavă şi de putere şi de bani! Să se ridice din români cei curaţi cu inima pentru acest neam! Să biruiască voia Domnului peste voia omului trufaş, care voieşte totul numai pentru el! Mila Mea este cu acest neam şi e lupta grea şi am îngerii şi sfinţii în lucrul cel mult de acum.» [4](citat din mesajul Mihaelei din 8 noiembrie 2014)

Rămâne de văzut dacă şi în ce mod candidatul lucrului bine făcut va reuşi să-l surclaseze pe candidatul minciunii şi al lăcomiei de slavă, aducând astfel o consolare în chibuţul Noului Ierusalim de la Pucioasa pentru “proorocia” neizbutită care ar fi trebuit s-o facă preşedinte al României pe Elena Udrea.

…………………
Anca Ionescu-Târgovişte
12 noiembrie 2014
…………………


 




[1] http://www.noulierusalim.ro
[2] Ibid.
[3] Ibid.
[4] Ibid.

Comentarii

Postări populare