451. Liderii „pucioşi” sugerează că Elena Udrea ar fi cea mai bună succesoare a lui Traian Băsescu în funcţia de preşedinte a ţării



Ca de obicei, liderii „pucioşi” nu sunt indiferenţi la frământările politice de la nivelul cel mai înalt, iar apropiatele alegeri ale noului preşedinte al ţării nu putea să-i lase neimplicaţi în caruselul electoral. Deşi ar fi fost firesc ca momentul să fie speculat de ei pentru reeditarea propriilor „proorocii” despre aducerea regelui Mihai la cârma ţării, ei se lansează în susţinerea voalată a favoritei actualului preşedinte, Traian Băsescu, ceea ce poate fi interpretat ca o abandonare definitivă a proiectului lor mai vechi de reinstaurare a monarhiei. Ne reamintim că prin anii 1990-1993, liderii „pucioşi” dădeau ca sigură reinstalarea la tron a regelui Mihai, ajutat la domnie de fiica sa mai  mare, principesa Margareta. Mesaje sforăitoare pretinse a veni direct din cer „de la Dumnezeu” şi adresate în vremea aceea regelui Mihai, îl încurajau şi dădeau ca sigură readucerea sa la tron. Cu timpul însă, văzând că poporul român are o orientare radical diferită faţă de monarhie şi că vremurile politice le sunt potrivnice, „proorocii pucioşi” au lăsat-o mai moale, ba chiar au început să-l susţină pe faţă pe acel preşedinte care li se părea lor că este mai radical în lupta împotriva reminiscenţelor comuniste. Acesta a fost Traian Băsescu, iar susţinerea din partea sectei pucioşeşti a fost constantă şi entuziastă, dar iată că mandatul lui se apropie acum de sfârşit. În faţa acestei realităţi, liderii „pucioşi” au ales să o susţină (deocamdată, doar aluziv) pe Elena Udrea, cea care şi-a propus să construiască „o Românie frumoasă” şi s-a declarat cea mai „bună pentru România”. Pentru că şansele ei sunt însă destul de mici, dacă ne luăm după sondaje, liderii „pucioşi” au ales să fie mai precauţi cu „proorociile”. N-au dat în clar numele favoritei lor, ci au preluat doar atributele de identificare folosite de candidată în mesajele ei electorale: „bună” şi „frumoasă”. Adică, „cine citeşte să înţeleagă[1]. Un eventual (chiar plauzibil) eşec al Elenei Udrea la alegerile din turul I al prezidenţialelor ar fi astfel mai uşor de acoperit, neregăsindu-se în mod explicit în mesajul de susţinere al liderilor „pucioşi”.
Evenimentul însuşi este prezentat deformat, astfel încât alegerea deliberată şi liberă a poporului este identificată în mod bizar cu un joc al sorţii, în care hazardul concurează cu responsabilitatea individuală:

« Mă sui pe munte şi aşez scris în carte cuvântul Meu şi îl pun pe norii slavei ca să fie el lăsat peste fiii acestui neam, care are de tras la sorţi acum soarta pe care şi-o alege pe mai departe, că vine ziua sorţului pentru cine va sta pe mai departe pe scaunul de sus al cârmuirii, şi e ceaţă mare şi groasă şi nu se vede bine şi nu se ştie bine şi nu veghează bine fiii acestui neam şi n-au trezire bună şi nu ştiu de cine să asculte, n-are cine să-i trezească şi să facă ei ochii mari, şi să fie cu ochii în şapte părţi ca să nu-şi iscălească ei soartă grea, ca să nu se lase înşelaţi de oamenii minciunii, care-şi ascund planurile lor păcătoase şi dau acum să-şi cumpere cu bani statul lor pe scaunul de sus, slava lor, şi vai cerului şi pământului român dacă fiii acestui neam nu se vor deştepta cum se cuvine şi nu se vor lăsa călăuziţi din cer acum, când nu se vede bine ca să ştie ei cum să-şi croiască soarta! » [2](citat din mesajul Mihaelei din 27 octombrie 2014)

Din acest pasaj nu poţi înţelege mare lucru, sau el este intenţionat construit astfel, ca să înţeleagă fiecare ce vrea. Noul preşedinte al ţării se trage la sorţi (adică lucrează hazardul, impredictibilul, în această afacere numită alegeri prezidenţiale), sau se alege în mod (i)responsabil, de către popor (adică lucrează voluntarismul asumat în mod colectiv)? Poporul este în ceaţă totală, neştiind pe cine să aleagă, sau va fi trezit din neştiinţă şi orbire tocmai de către aceşti lideri „pucioşi”, care vin acum cu mesaje de la „Dumnezeul” lor, prin care să-i lămurească pe români şi să le deschidă ochii mari ca să ştie cu cine trebuie să voteze? Iată că ei le promit românilor că-i va „călăuzi din cer acum” ca să nu greşească atunci când vor pune ştampila... deci, de ce ar trebui să ne mai temem de vreun eşec al alegerilor?
E adevărat că se profilează o schimbare majoră odată cu plecarea din funcţie a lui Traian Băsescu, lucru semnalat şi de liderii „pucioşi” ca o „vreme de cumpănă”; dar tot ei vin cu promisiunea că „Dumnezeul” lor se străduieşte din greu (cică, „dă să lucreze”, după cum spun ei) ca lucrurile să iasă bine, adică răul cel mai mare, care suge sângele acestui neam (întrupat în Plagiatorul şi Mincinosul Trufaş care se află pe primele locuri în sondaje şi pretinde că este cel mai bun  şi doreşte pentru el scaunul cel de sus) să fie biruit de candidata de pe locul 3, cea care este cu adevărat bună pentru România:

« O, deschide Domnului tău, deschide celor de sus, că stau în văzduh pe nori de slavă cu sfinţii români, cu mijlocitorii acestui neam înaintea Mea, cu cei care au acum mare lucru de veghe, că vreme de cumpănă este acum peste neamul român. Dau să lucrez cereşte, dau să biruiesc duhul minciunii şi pe omul minciunii, care vrea scaunul cel de sus.  [...] O, cât de ascuns lucrează omul cel trufaş, care dă să înşele pe cei mulţi că el este bunul cel pentru ei! Eu, Domnul, stau de veghe cu cei din cer şi Mă împart peste tot şi văd lucrarea cea ascunsă a celor ce lucrează în ascuns, şi pe care Eu, Domnul, rând pe rând îi scot deasupra şi îi arăt cu lucrarea lor cea rea cu care sug sângele acestui neam. » [3](citat din mesajul Mihaelei din 27 octombrie 2014)
 Liderii „pucioşi” îi critică şi pe acei sacerdoţi iresponsabili care s-au pretat să-i cânte mireanului PSD-ist Liviu Dragnea (urmărit penal în fraudarea Referendumului pentru a doua suspendare a lui Băsescu) „Vrednic este!”, pe motiv că acesta „a dat” ceva Bisericii şi în speranţa că „va mai da” (deşi politicianul respectiv n-a dat niciun bănuţ din buzunarul lui, ci a furat banii pur şi simplu din vistieria obştii, a întregului popor). Respectivii preoţi sau ierarhi ar fi trebuit să mai aştepte, până la pronunţarea sentinţei definitive de către judecători, ca să vadă dacă vednicia acestui politician este deplină sau ştirbă, şi abia după aceea să se pronunţe public (chiar dacă prin această aşteptare ar fi pierdut ocazia de a face o politică partizană în plină campanie electorală):
« O, slujitori de altare ai neamului român, alipiţi-vă părinteşte de fiii acestui neam dacă vă numiţi părinţi ai lor şi povăţuitori. Daţi-vă de lângă cei ce fură şi usucă acest neam ca să vă dea vouă în numele bisericii. O, nu cei ce vă dau sunt cei ce vă dau. Aceia strâng biruri mari de la cei de sub ei şi aşa vă dau ei. O, nu-i cinstiţi pe ei, ci pe cei de la care sug aceştia, pe cei care trudesc şi-şi rup de la gură ca să dea celor ce strâng dări şi care nu vin de acasă cu banii lor ca să vă dea vouă pe ale lor. O, de ce pe ei îi cinstiţi şi-i cântaţi pentru vrednicie în faţa norodului asuprit? O, nu aşa. Nu fiţi asupritori lângă cei ce asupresc cu nedreptate [...] » [4](citat din mesajul Mihaelei din 27 octombrie 2014)
Până la urmă, promisiunea liderilor “pucioşi” că “Dumnezeul” lor va deschide inima românilor şi îi va ajuta nemijlocit (astfel ca aceştia să nu greşească la alegeri şi să nu facă vreo prostie incomensurabilă), se va dovedi că este doar o aluzie foarte, foarte străvezie. Cel „Atotputernic” de la Pucioasa voieşte cu toată tăria să facă o înnoire în România, dar se pare că nu prea poate tot ce voieşte. N-a putut nici cu regele Mihai, pare-se că nu va putea nici cu Elena Udrea. Candidata care se declară singură a fi „bună” (la inimă, desigur, nu aşa cum au înţeles unii care au văzut în acest cuvânt o tentă obligatoriu sexistă) pentru România, se cade a fi ridicată în scaunul de preşedinte de către popor, doar cu propriile lui forţe, chiar dacă sondajele de opinie arată clar că aceste forţe sunt firave şi risipite:

« Voiesc să-ţi fac înnoirea, voiesc să ţi-o lucrez, voiesc să auzi pe Domnul, Care-ţi grăieşte ţie, popor român. Stau deasupra pe munte de slavă şi grăiesc peste tine. Sunt Domnul Iisus Hristos şi am venit să te trezesc la veghe. Caută o inimă bună pentru tine din cei înscrişi la sorţi şi apleacă-te spre ea şi ridic-o tu la scaunul veghii, dar fă ochii mari şi ascultă pe cei ce te sfătuiesc cu milă şi cu iubire şi te veghează bine, dar pe care nu-i înghit vrăjmaşii tăi şi ai lor. O, ascultă, popor român, ascultă, fiule român, căci ascultarea şi numai ascultarea îţi va aduce ţie mângâierea, îţi va aduce har. » [5](citat din mesajul Mihaelei din 27 octombrie 2014)

În aceste condiţii, previzibilul insucces al Elenei Udrea, cea „cu inimă bună pentru România”, va fi aruncat tot pe umerii poporului român, cel neinstruit politic, năuc, ameţit şi iresponsabil, care n-a fost capabil să audă şi să priceapă avertismentele „cereşti” care s-au declamat solemn de pe înălţimile elizee de la Pucioasa.


…………………
Anca Ionescu-Târgovişte
31 octombrie 2014
…………………






[1] Mat. 24:15; Mc.13,14
[2] http://www.noulierusalim.ro
[3] http://www.noulierusalim.ro
[4] http://www.noulierusalim.ro
[5] http://www.noulierusalim.ro

Comentarii

Postări populare