445. Liderii „pucioşi” fac calcule greşite şi le atribuie „Dumnezeului” lor



Liderii “pucioşi” au precizat în mai multe rânduri că fondatoarea sectei lor, Virginia Tudorache-Stoica, s-a născut în anul 1923:

« Această mare proorociţă, din anul 1923, de la naşterea sa, a fost dăruită cu acest mare dar. »[1] (citat din aşa-zisa “mărturie” a “păstorului” Dănciucă Gheorghe)

Tot ei, compunând prin anul 1995 o istorioară romanţată şi încărcată de fantasmagorii intitulată „Sfânta Virginia, Trâmbiţa lui Dumnezeu”, pretind că această duminică  era “Duminica tuturor sfinţilor”:

« Era în ziua de 27 mai a anului 1923, sărbătoarea Duminicii tuturor sfinţilor. În dimineaţa aceea mama Verginicăi se pregătea să meargă la biserică, dar nu s-a mai dus, căci a stat şi a primit-o pe Verginica. Era atunci ultimul an al bisericii strămoşeşti, al sărbătorilor strămoşeşti, şi a venit apoi vremea cea roşie şi a strămutat de la locul lor serbările cereşti ale sfinţilor. »[2]

          Or, în anul 1923 Sfintele Paşti au fost comemorate în ziua de 8 aprilie[3],  ceea ce înseamnă că în ziua de 27 mai a fost sărbătoarea Pogorârii sfântului Duh (Rusaliile-Cincizecimea)[4], în timp ce Duminica tuturor Sfinţilor a fost serbată după alte 7 zile, tocmai pe 3 iulie (!).
O altă confuzie este legată aici de „vremea cea roşie”, prin care liderii „pucioşi” înţeleg instaurarea comunismului în România, şi pe care ei o consideră în mod greşit (prin exprimarea „a venit apoi ...”) ca fiind ulterioară datei de 27 mai 1923.  Dimpotrivă, există alte scrieri pucioşeşti în care se apreciază corect că „vremea cea roşie” ar fi fost marcată de înfiinţarea Partidului Comunist din România (aşadar începând cu anul 1921, nu după anul 1923, aşa cum se pretinde în acest text conceput în 1995):

« Şi te-ai zbătut în sângele tău şaptezeci de ani (1921-1991, n.r.) şi s-a făcut zăpada roşie de sângele tău. »[5]

Ca să nu fie nici un dubiu, liderii „pucioşi” au făcut ei înşişi precizări pe această temă, „vremea ce roşie” (evidenţiate cu adnotarea „n.r.”, adică „nota redacţiei”) la unul din textele atribuite „Dumnezeului” lor:

« Dar iată, Eu sunt în mijlocul tău [...], căci Eu am început să sun din trâmbiţe [...] odată cu dezlegarea celui rău (anul 1921: înfiinţarea Partidului Comunist din România, n.r.) şi am lucrat lucrarea Mea, şi voi birui prin ea, căci din tine, Românie, am ridicat lăstari şi am sunat în toată vremea cea roşie, şi a fost treaz Duhul Meu în mijlocul tău. »[6]

După trecerea anilor, liderii “pucioşi” au început să transfere explicit aceste greşeli ale lor chiar “Dumnezeului” Pucioasei, în numele căruia ei nu obosesc a compune noi şi noi texte eretice, pe care le consideră ca având valoare catehetică pentru adepţii sectei. Mai întâi ei Îl pun pe “Dumnezeul” Pucioasei să reconfirme că data naşterii Verginicăi a fost 27 aprilie 1923:

« Şi am luat cu Noi [...] trâmbiţa Mea, trâmbiţa din care am cântat pe pământ douăzeci şi cinci de ani prin acest cuvânt la începutul Meu cu Verginica Mea, cu trâmbiţa Mea, [...]. Am luat-o, că este în cer şi la voi serbare pentru ziua cea din cer a naşterii ei pe pământ. Ziua a douăzeci şi şaptea a lunii mai a fost în anul acela ziua ei de naştere, şi are ea şi între sfinţi serbarea ei.  »[7] (citat din mesajul Mihaelei din 09-06-2014)

Apoi, liderii „pucioşi” insistă cu ideea greşită că în acea zi nu era duminica Rusaliilor, ci era o altă duminică, atribuind această eroare de calcul tot „Dumnezeului” lor. Astfel, ei Îl determină să facă „precizarea” falsă că ziua respectivă ar fi fost „duminica tuturor Sfinţilor (!)”:

« Era duminica tuturor sfinţilor în ziua când tu te-ai născut între oameni pe pământ, Verginica Mea, trâmbiţa Mea cea de apoi.» [8] (citat din mesajul Mihaelei din 15-06-2014)

Înseamnă că  “Dumnezeul” Pucioasei, care nici nu ştie să calculeze, dar a pierdut totodată şi firul istoriei, nu poate fi Cel Atoateştiutor şi Cel Atotputernic.

…………………
Anca Ionescu-Târgovişte
17 iunie 2014
…………………



[1] Noul Ierusalim, “Cuvântul lui Dumnezeu în România”, Editura Ro-Emaus, Bucureşti 1995, pag. 40
[2] Ibid., pag.11
[3] http://www.crkvenikalendar.com/index_ro.php?year=1923&month=4
[4] http://www.crkvenikalendar.com/index_ro.php?year=1923&month=5
[5] Noul Ierusalim, “Cuvântul lui Dumnezeu”, Editura Ro-Emaus, Bucureşti, Ediţia 2006, pag. 343
[6] Ibid, pag. 640

Comentarii

Postări populare