300. Amurgul “zeilor” pucioşi şi nepucioşi

Despre Marea Maestră Adela, care o uzurpează pe faţă pe Maica Domnului, considerându-se pe sine “Maica întregii Creştinătăţi”, s-a vorbit mai pe larg în postarea 240. Marea Maestră Adela angelica, “marchiza îngerilor” de la adresa www.noul-ierusalim.info . De aici se putea trage şi o concluzie: secta “Mama Adela şi ucenicii ei” se arăta a fi o copie reuşită pentru secta “Mama Mihaela de la Noul Ierusalim şi ucenicii ei”.
Adela era o continuatoare  a sectei “Domnului Francisc Maitreya”. După moartea subită a lui Maitreya (pe numele său adevărat Francisc Horvath), adepţii lui maitreyşti, puşi în faţa iremediabilei despărţiri de mesianicul lor Guru , i-au construit la repezeală un site pe care au îndesat la grămadă învăţături, amintiri, poze, cântece, clipuri, mărturisiri, conferinţe şi l-au intitulat “Elevi la ACADEMIA SUFLETULUI”. Acest site avea ca notă
explicativă următorul text:  Acest site este dedicat celor ce ne-au fost şi ne sunt Mari Maeştri în trup: Domnului Francisc Maitreya precum şi Marii Maestre Adela, desemnată să îi continue activitatea.”
Cine a avut curiozitatea să cerceteze mai îndeaproape acest site a putut constata că el era dedicat în realitate mai mult Adelei decât lui Maitreya, după principiul săănătos “Morţii cu morţii şi viii cu viii”. Spunem “era”, pentru că nu mai este! Din motive inexplicabile şi neexplicate, adepţii adelişti şi maitreyşti l-au desfiinţat, declarându-l închis. Iată mesajul lor de adio, lăsat ca un adevărat epitaf pe adresa sitului ( www.trambita.net ) :
Site-ul este închis.Trambita a tacut...
Este vremea să ascultați Vocea Tăcerii !

De ce a tăcut “trâmbiţa”?  Care este “Vocea Tăcerii”, ca să putem şi noi să o ascultăm? Mister. Singurul lucru care se poate constata e că deruta adeliştilor şi maitreyştilor  este totală. Ca un efect de domino, un alt site deschis de un adept înfocat al sectei  a fost şi el închis, la fel de inexplicabil. Iată şi epitaful lui, lăsat  la adresa www.radui.net :

Orgoliul poate fi de multe feluri, dar eu nu mi-l doresc deloc
Multumesc celor care au parcurs acest site si au avut ganduri bune.
Site-ul este închis.
Observând atmosfera de înmormântare care însoţeşte aceste lapidare mesaje de adio, care anunţă dispariţia (fizică? spirituală?) a “trâmbiţei mama Adela”  nu putem să nu ne ducem cu gândul la deruta totală lăsată în anul 1980 în secta pucioşilor la moartea celei care era numită “trâmbiţa mama Gigi” (este vorba de Virginia Tudorache-Stoica, fondatoarea sectei de la “Noul Ierusalim” – Pucioasa). În afară de faptul că adepţii ei s-au risipit ca potârnichile, derutaţi şi dezamăgiţi profund că “proorocia” Verginicăi (care spunea despre sine că “nu va muri”, ci îi va muta pe toţi la ceruri cu trup cu tot, întâlnindu-se cu “Domnul” în văzduh) s-a dovedit a fi mincinoasă, a urmat o perioadă de mai bine de un an (1980-1982) până când secta a putut să renască din propria cenuşă şi când sora Verginicăi (leliţa Maria) a fost desemnată să fie “trâmbiţă” şi să îi continue activitatea “profetică”.
Să fi murit Adela, iar adeliştii-maitreyşti tac chitic, aşteptând ca duhurile cerului să le spună pe cine să-l ungă ca lider în continuare? Tot ce-i posibil.
Deocamdată observăm doar atât: “Trâmbiţele” şi coroanele “zeilor” pucioşi, maytreişti şi adelişti cad una după alta în ţărână şi în locul lor se făuresc alte coroane şi alte “trâmbiţe”, pentru alţi “zei” la fel de abiţioşi şi la fel de perisabili.
……………………
Anca Estera
19 ianuarie 2011
……………………

Comentarii

Postări populare