231. “Şfântul Nicu Gabriel”, ultima trâmbiţă pucioşească

Motto: Viaţă de sfânt mucenic şi jertfă sunteţi, fericite Sfinte Părinte, căci trâmbiţă a Preasfântului Duh aţi fost...
...
Bucuraţi-vă, trâmbiţă apostolească, al Preasfântului Stăpân neîntrecut propovăduitor;
...
Bucuraţi-vă, trâmbiţa Preasfântului Duh, prin care minunile Preasfântului Dumnezeu strălucesc;
...
Bucuraţi-vă, trâmbiţa cea de pe urmă a Preasfântului Mântuitor, al nostru ocrotitor.
(Versete satanice selectate din “Acatistul Sfântului Părinte Gabriel,
Sfântul Apostol Al Iubirii”)

Pe Forumul Oastei Domnului, la secţiunea Discuţii libere , topicul “Preotul Gabriel Nicu, un misionar al vremurilor de acum?” a apărut un “paraclis” şi un “acatist” închinate “sfântului părinte Nicu Gabriel, apostolul iubirii”. După cum se vede din Motto, Şfântul Părinte Nicu Gabriel concurează serios la titlul de “Trâmbiţa a Şaptea Apocaliptică”, pe care-l revendică şi pucioşii cu sârg în scrierile lor. Autorul postării se semnează iordan, iar postarea este datată marţi 23 Februarie, 2010, orele 1:34 pm .
Cine este misteriosul părinte Nicu Gabriel, de care prea puţini au auzit până acum că ar fi unul dintre sfinţii români? Ce legătură tainică este între “Trâmbiţa Nicu” şi “Cele Şapte Trâmbiţe Pucioşeşti”? Se completează, se concurează, sau pur şi simplu se exclud reciproc?

Pentru început, vom menţiona că pe situl Război întru Cuvânt a apărut următorul avertisment:
Mesaj din partea parintelui Iustin Parvu referitor la o grava impostura si la o mare inselare
Postat de admin pe 16 Apr 2008 la 01:15 am
Am primit de la Manastirea Petru-Voda acest mesaj cu o rugaminte careia ii si dam curs:
Va rugam mult sa postati acest text pe siteul dumneavoastra. Este dorinta Parintelui Justin sa apara in presa si m-am gandit ca mai intai poate fi postat pe net. Este vorba despre o carte “Parintele Gabriel, un om indumnezeit prin har”, care este ratacita si fara binecuvantarea Parintelui Justin. Mai rau, Parintele Nicolae Tanase era si dansul trecut drept consilier editorial si pentru acest fapt Patriarhia l-a oprit de la slujire o perioada. Dar Parintele habar nu avea despre aceasta carte:

“Nu de multă vreme ne-a parvenit la mănăstirea Petru-Vodă o carte despre viaţa Părintelui Gabriel, scoasă la Editura Credinţa strămoşească, carte apărută, chipurile, cu binecuvântarea P.S. Calinic Argeşeanul şi ajutorul Părintelui Nicolae Tănase. Am aflat mai târziu că aceste binecuvântări nu au existat şi domnul editor nu a făcut decât să se folosească de nişte nume de renume spre a-şi face reclamă bună. Vrem să atragem atenţia tuturor cititorilor de carte duhovnicească, şi nu numai, că această carte nu are nici o binecuvântare din partea mănăstirii noastre. Această carte este plină de învăţături mincinoase, neortodoxe, fiind rodul unor înşelări drăceşti. Chiar dacă editura Credinţa strămoşească a editat multe alte cărţi de o importanţă deosebită în viaţa bisericească, această carte poate deruta poporul cel credincios şi recomand să fie scoasă de pe piaţă, de la vânzare, iar credincioşii sub nici o formă să nu citească astfel de rătăciri.
Este îngrijorătoare tendinţa acestei mulţimi ortodoxe care aleargă după minuni, vise şi vedenii, preoţi care ghicesc viitorul şi deschid cartea. Aceasta denotă că o mare parte din popor este lipsit de credinţă şi de răbdare, care apelează mai degrabă la vrăjitorii de acest fel, în loc să lucreze poruncile evanghelice şi aşa să aştepte mila lui Dumnezeu. Viaţa sfântă a unui om se recunoaşte, în primul rând, după ceea ce a pătimit, după virtuţile sale evanghelice, nu după semne şi minuni, pe care le poate săvârşi tot vrăjitorul. Este adevărat că Biserica noastră are mulţi sfinţi făcători de minuni, dar atât Evanghelia, cât şi toată tradiţia patristică ne învaţă să nu căutăm lucruri paranormale, semne şi minuni, căci puţin au discernământul de a distinge care sunt de la Dumnezeu şi care sunt de la diavol. Calea cea strâmtă şi cu chinuri, recomandată de Evanghelie, este singura cale de mântuire. Dar noi, pentru că dorim, o viaţă cât mai comodă, apelăm la astfel de falşi făcători de minuni, care apropie credincioşii mai mult de diavol decât de Dumnezeu.
O carte de acest fel este şi cartea părintelui Gabriel apărută la editura Credinţa strămoşească, o carte care ar trebui arsă, precum cărţile eretice. Nădăjduim ca editura Credinţa strămoşească să-şi recunoască vina de a se folosi, fără acordul nostru, de numele mănăstirii Petru-Vodă şi al altor persoane implicate, fără nici un temei – cum ar fi numele părintelui Nicolae Tănase, care de asemenea nu a avut nici o legătură cu această carte -, şi să-şi retragă cartea de la vânzare, iar pe viitor să fie mai atent în cercetarea materialelor primite“.
Protos. Justin Parvu
Nota Razboi intru Cuvant:
Nu auzisem pana azi de aceasta carte si despre acest parinte, dar cautand pe internet, am dat peste un site intreg dedicat acestui asa-zis preot “vazator cu duhul” si “facator de minuni”, Gabriel Nicu, mort in 2004, dar creand deja un fenomen in jurul numelui sau. Sa luam aminte, sa ascultam de avertismentul parintelui Iustin si sa transmitem si altora sa se fereasca de aceasta ratacire!
Unul dintre comentariile apărute pe site la acest avertisment aduce câteva dezvăluiri interesante despre legăturile subterane dintre Nicu Gabriel şi “Noul Ierusalim” de la Pucioasa. Menţionăm că observaţiile din paranteze ne aparţin ( E.):

Antonia (19 martie 2009, orele 17:31):

Despre o carte pe care n-ai citit-o nu poti sa-ti formezi nicio opinie. Asocierea Parintelui Gabriel cu Bivolaru este rautacioasa, ca sa nu spun mai mult. Pe parintele Gabriel Nicu il cunosc mai multi duhovnici care nu au aceeasi parere ca parintele Iustin (Observaţia 1. Atât de mulţi, încât Antonia e în dificultate să numească un singur duhovnic care-l apreciază pe N.G., un singur nume măcar, aşa că nu mai dă niciun exemplu, obligându-ne s-o credem pe cuvânt, sau să-i căutăm noi pe acei “mulţi duhovnici” cu lumânarea, pe internet) nici despre carte, nici despre viata si activitatea sa. Cei care dau cautare ,,parintele Gabriel Nicu” gasesc si alte marturii despre acest preot.

Dumnezeu sa-i ierte si sa-i lumineze pe cei care arunca vorbe hulitoare despre acest parinte fara a sti adevarul. Mama parintelui, ramasa vaduva, l-a incredintat spre crestere unei femei sarace, contra cost. Aceasta femeie facea parte din ,,Noul Ierusalim”.
Drept pentru care parintele Gabriel a inceput sa colinde manastirile din intraga tara pentru a primi cuvant de invatatura. S-a atasat mai mult de parintele ILARION ARGATU, de la Manastirea Cernica. Intre dansii s-a creat o legatura puternica. Parintele Ilarion Argatu l-a sfatuit sa aiba nevointa rabdarii sfintitoare, in ispitele pe care le va infrunta.
Dupa absolvirea Seminarului Teologic s-a indreptat spre Manastirea Ramet. Se pare ca s-a si calugarit. (Observaţia 2. O sugestie care edulcorează la modul interesat biografia romanţată a “părintelui”. Cei care au pretenţie să scrie despre viaţa lui ar fi trebuit să se documenteze la sursă, evitând formulări de genul “se pare” sau “parcă” sau “pare-mi-se”sau “pasă-mi-te”. ) La insistentele deranjante ale mamei, paraseste manastirea. Urmeaza o perioada de calvar: lupta parintelui cu ispitele, asa cum i le anticipase duhovnicul sau. Isi doreste cu ardoare sa-si pastreze voturile monahale, (Observaţia 3. Incertitudinea “se pare că s-a călugărit” a devenit pe nesimţite o certitudine: “avea în mod cert voturile monahale, deoarece acum se căznea din răsputeri să nu şi le încalce”. ) motiv pentru care isi doreste o casatorie alba. (Observaţia 4. “Căsătoria albă” este o invenţie care n-are nimic cu monahismul, nici cu seriozitatea vieţii de creştin. Ori eşti căsătorit, ori eşti monah. Cine pretinde că poate îmbina la modul meşteşugăresc monahismul cu căsătoria este un mare farseur, care le dispreţuieşte şi le înjoseşte pe amândouă, ca şi când fiecare în parte ar fi imperfectă, dar perfect perfectibilă. Căsătoria albă este un fel de “struţo-cămilă” în viaţa socială, o instituţie pe care n-o recunoaşte nici statul, nici Biserica. N-ar fi exclus însă ca, dacă se va ajunge şi la noi la recunoaşterea dreptului la familie pentru homosexuali, minoritatea sexuală a celor care pretind că au contractat o “căsătorie albă”, sau măcar “gri”, să revendice şi ei niscaiva recunoaşteri oficiale în această privinţă, pe motiv de “egalitate în drepturi” )
Prin doica sa, ,,Noul Ierusalim”, care avea nevoie de un preot ravnitor ca parintele, ii gaseste si o mireasa care isi dorea acelasi lucru. (Observaţia 5. Este vorba de Georgeta, o creştină cuminte şi aşezată, care credea că N.G. e sincer în demersurile sale de pseudo-familist, amator de “căsătorie albă”. La puţin timp după căsătorie însă, N.G. şi-a dat arama pe faţă, cerându-i tot mai insistent soţiei sale legitime să-şi facă datoria conjugală de femeie căsătorită. Conflictul a devenit atât de fierbinte iar Georgeta era atât de încăpăţânată în a-l refuza pe” monahul Gabriel” care o voia de soţie nu numai la bucătărie, ci şi “la pat”, încât N.G. şi-a dat seama că nu-şi va putea rezolva vreodată necesităţile biologice decât în afara familiei. În consecinţă a părăsit-o pe Georgeta, lăsând-o la Borăneşti fără nici un rost şi fără vreun mijloc de subzistenţă. Georgeta a început să trăiască de pe o zi pe alta, vânzând broderii pe care le făcea la maşina de cusut. Liderii pucioşi au acceptat fără părere de rău dezertarea lui N.G. de la datorie, deoarece ei nu aveau neapărat nevoie de “popa Gabi”[căci aşa îl numeau ei în mod invariabil], pentru că ei aveau “preoţii” lor, nehirotoniţi, dar “aleşi de Duhul Sfânt, în chip supranatural”. Pe N.G. l-au suportat pe lângă ei doar atâta vreme cât el le-a fost docil, dar când au constatat că el are tendinţe megalomanice, s-au debarasat de el fără nicio părere de rău. Perioada de coabitare i-a fost însă de mare folos lui N.G., care a învăţat de la liderii pucioşi arta de a se face convingător în faţa credincioşilor printr-o sfinţenie afişată la modul ostentativ şi spectaculos. Cu “lecţia învăţată”, N.G. a putut să se descurce pe mai departe de unul singur, aplicând cu succes multe din stratagemele pucioşeşti de captare şi manipulare a adoraţiei creştinilor )
Fiecare dintre cei doi spera sa-l atraga pe celalalt de partea lui. (Observaţia 6. Părintele voia s-o atragă “la pat”, iar Georgeta voia să-l atragă spre viaţa ascetică. De aceea nu se înţelegeau ) Parintele era singur, iar consoarta lui avea aliati care-i dadeau idei…(Observaţia 7. Aliaţii Georgetei erau liderii pucioşi, care condamnau făţiş Taina Căsătoriei şi relaţiile conjugale dintre soţi. Copiii rezultaţi din “scăpările” unora dintre creştini erau consideraţi “rodul păcatului” şi “eticheta de neşters a desfrânării” soţilor respectivi )
Cand s-au convins ca nu-l pot aduce ca preot la ,,Noul Ierusalim”, (Observaţia 8. Nici nu aveau de gând. Cel mult, “popa Gabi” era vizat ca posibil preot pentru creştinii din “poporul cel vechi”, cel care dezertase odată cu moartea Verginicăi şi nu voia cu nici un chip să-i recunoască drept legitimi pe noii lideri de la Noul Ierusalim ) au inceput denigrarile pe care parintele le-a suportat cu multa rabdare. De multe ori viata i-a fost pusa in pericol. S-a separat de sotie, apoi a fost mutat din Boranesti, judetul Ialomita in satul Gresia, com. Stejarul. jud. Teleorman.
S-a rugat cum numai omul singur si disperat care-L are unic aliat pe Dumnezeu se poate ruga. Il iubea pe Dumnezeu cu ardoare. Simteai ca-ti transmite acea iubire de Dumnezeu din preaplinul inimii. (Observaţia 9. Instruit temeinic cu strategii performante, din legăturile strânsepe care le avusese cu liderii pucioşi, “popa Gabi” a început să-şi adune propria sa turmă. Ca să fie convingător, a aplicat metode văzute la foştii lui stăpâni, liderii pucioşi: deschiderea Cărţii, saturarea dialogului cu cuvinte sacre, modificarea slujbelor canonice cu cuvinte noi, care să creeze sentimentul că slujbele au ceva aparte, nu ca acelea ale “creştinilor de rând”. Rând pe rând apar inovaţii precum “Preasfântul Dumnezeu”, “Preasfântul Domn Iisus Hristos”, “Preasfântul Tată”, “Preasfântul Fiu” etc., care transformă pleonasmul în virtute sacrosantă şi creează în spectatorii creştini sentimentul că sunt în faţa unui prestigitator al Harului )De ce nimeni nu-i invidiaza si viata pe care a dus-o? O viata de marturisitor in care in fiecare seara sa te gandesti ca aceasta s-ar putea sa fie ultima.
Iata , a venit timpul sa-i urmam exemplul, nu sa ne pierdem in discutii sterile. Caci nu-i totuna daca denigram pacatul sau virtutea. Toti preotii sunt chemati sa faca ce-a facut parintele Gabriel. Sa se informeze si sa-i informeze pe crestini care este calea care duce la mantuire. (Observaţia 10. Dar toţi preoţii asta au făcut şi asta fac, din toate timpurile. Nu a descoperit “popa Gabi” America, şi nici “calea care duce la mântuire”!)
Intr-o lume care are alt fel de idealuri parca nu mai era loc pentru un preot ca parintele Gabriel. Da, acum sunt la moda preoti care ne invata sa ne punem cipul pe pasapoarte, pe buletin si chiar pe mana ori pe frunte. Iar parintele a plecat spre ceruri ca-ntr-o joaca de copii, la nici 41 de ani, lasandu-ne cu lumea noastra si cu preotii pe care-i meritam…
Ia-ti, romane, opinci de fier si mai cauta preoti ca parintele Gabriel, daca-i mai gasi! Iar pe cei care-l ponegresc, Dumnezeu sa-i ierte, caci ori au fost neinformati ori dezinformati…

Antonia ignoră în pledoaria sa de mai sus (cu sau fără bună ştiinţă) un amănunt extrem de grav. Acela că la un moment dat, ignorând voturile monahale depuse anterior în mănăstire, Nicu Gabriel s-a căsătorit. Nu contează faptul că cei doi “căsătoriţi” ar fi avut eventual nişte făgăduinţe ascunse de a contracta o “căsătorie albă”. Poate nici n-au avut, şi aceasta este doar o legendă, inventată de simpatizanţii lui, ca să-i acopere parcursul ebrios al vieţii de familie. Acceptând însă Taina căsătoriei în biserică, cei doi soţi îşi recunoşteau drepturile lor conjugale reciproce şi rugăciunile preoţilor de a fi dăruiţi cu prunci buni de la Dumnezeu, ceea ce înseamnă că, prin căsătorie N.G. declanşa un conflict ireconciliabil cu voturile monahale depuse anterior. De altfel, evoluţia ulterioară a lucrurilor dovedeşte acest lucru: el s-a prevalat de aceste drepturi de soţ viril şi le-a reclamat la modul imperios. Refuzat fiind la modul intransigent de către soţie, el a făcut a doua greşeală gravă: a părăsit-o fără motiv întemeiat, lăsând-o într-o situaţie socială precară.

Nicu Gabriel a fost aşadar şi călugăr, şi căsătorit, şi ieromonah, şi preot de mir. Ca soţ, a ajuns repede la conflicte dese şi dure cu soţia lui Georgeta pe teme legate de viaţa conjugală. Dacă la început făgăduinţa lor reciprocă a fost să trăiască în "căsătorie albă", ilterior N.G. a început să facă presiuni asupra soţiei sale ca să-i cedeze la pat, deşi ea rămânea tare pe poziţie, fiind mereu împotrivă, consecventă făgăduinţei iniţiale de "a trăi în curăţie". Amândoi erau adepţi şi susţinători ai sectei "Noul Ierusalim", care promova insistent acest gen de convieţuire între soţi, blamând taina căsătoriei. Afirmaţia că N.G. era un adept al “Noului Ierusalim” este confirmat prin faptul că el este autorul moral al atragerii mai multor tinere de la Borăneşti spre "raiul" de la Pucioasa, unde li s-a promis că vor ajunge la “sfinţenie şi nemurire”. Unele dintre aceste tinere au renunţat la familie şi la copii de ţâţă pentru a ajunge la “Noul Ierusalim”. Aici au dat însă peste o sclavie modernă pe care au suportat-o cu lacrimi ani de zile, sclavie din care abia au scăpat trei dintre ele, anul acesta. Între cei doi soţi, Nicu Gabriel şi Georgeta, a apărut deci un conflict iremediabil: Georgeta - încăpăţânată şi cam tare de urechi, aproape surdă, în urma unei boli din copilărie - a rămas închinoviată în "mănăstirea" mixtă a pucioşilor de la Valea Voievozilor - Târgovişte, iar Nicu Gabriel a plecat în lumea largă, la Gresia şi apoi prin pădurile de la Cobia, din împrejurimile Târgoviştei, însoţit de adeptele lui cele mai credincioase, “soţii spirituale” care-l serveau aşa cum voia el.
După moartea lui, apărută în condiţii extrem de dubioase (unii pretind că a fost asasinat de nişte ţigani), adeptele lui cele mai intime i-au dezvoltat un cult local nemeritat, încărcat de exagerări: un Paraclis şi un Acatist, ca unui sfânt – ceea ce este un abuz, deoarece Biserica nu l-a canonizat – în care i se aduc titulaturi megalomanice, unele dintre ele copiate din învăţăturile pucioşeşti: “trâmbiţă apocaliptică”, vas de cristal preaales”, “fiu al tunetului”, “duhovnic înţelept”, “luminat învăţător şi grabnic ocrotitor”, “ trâmbiţă apostolească”, ”neîntrecut propovăduitor”, “ doctor fără de arginţi”, “liturghisitor înflăcărat” , “ Sfânt prooroc”, “misionar apostolic”, ” Sfânt purtător de biruinţă”, “Sfânt Apostol al Iubirii” . Concurând cu pucioşii, care au alcătuit şi ei un Acatist pentru “Şfânta Virginia” (copiat la greu după Acatistul Maicii Domnului), gabrieliştii îi întrec fără emoţii pe pucioşi la abundenţa de aberaţii şi inovaţii eretice.


Reproducem acum “paraclisul” şi “acatistul” şfântului, aşa cum au apărut ele pe Forumul Oastei Domnului; nu pentru a-i face reclamă, ci pentru a vedea pe îndelete câte aberaţii gabrieliste pot încăpea pe centimetrul pătrat:



Pentru toti crestinii din turma parintelui Gabriel:
PARACLISUL SFÂNTULUI PREACUVIOS
SFÂNTUL NOSTRU PĂRINTE GABRIEL,
SFÂNT APOSTOL AL IUBIRII

Mărire Preasfântului Dumnezeu, mărire Preasfinţiei.

Rugăciunile începătoare:
Preasfinte Împărate al Preasfântului Cer, Preasfânt Mângâietor, Preasfinte Duh al adevărului pretutindenea eşti şi toate cele sfinte le împlineşti; Vistierul bunătăţii şi Preasfânt Dădător de viaţă veşnică, coboară în sufletele curate, curăţeşte-ne de întinăciune, spurcăciune, mântuie Preasfinte Bunule, sufletele...Preasfinte Dumnezeule, Preasfinte tare, Preasfinte fără de moarte, miluieşte-ne (de 3 ori)...Preasfântă Treime miluieşte, Preasfinte Doamne curăţeşte păcatele, Preasfinte Stăpâne iartă fărădelegile, Preasfinte cercetează şi vindecă neputinţele, pentru Preasfântul Nume...Mărire...Şi acum...Preasfinte Tată Care eşti în Preasfântul Cer, Preasfânt este Numele, viu eşti în Preasfânta Împărăţie. Facă-se Preasfânta Voie, precum în Preasfântul Cer şi pe pământ. Împărtăşeşte-ne cu Preasfântul Trup azi şi ne iartă păcatele precum şi noi iertăm greşiţilor. Şi nu ne lăsa în ispită şi izbăveşte-ne de cel viclean. Amin... Preasfinte Doamne, miluiţi-ne (de 12 ori)
Veniţi să ne închinăm...
Psalmul 142…
Apoi: Preasfânt Dumnezeu este Preasfântul Domn Iisus Hristos şi S-a arătat nouă. Bine este cuvântat cel ce vine întru Preasfântul Nume al Preasfântului Domn Iisus Hristos. (de 3 ori)
Către Preasfânta Născătoare de Preasfânt Dumnezeu, acum cu osârdie să alergăm noi păcătoşii şi smeriţii şi să cădem cu pocăinţă, strigând din adâncul sufletului: Preasfântă Stăpână, ajutaţi-ne, milostivindu-vă spre noi, grăbiţi că pierim sub mulţimea păcatelor, nu întoarceţi pe robi deşerţi, că numai pe Preasfinţia Voastră Vă avem ajutătoare.

Mărire Preasfântului Tată, mărire Preasfântului Fiu, mărire Preasfântului Duh
Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.
Psalmul 50…
Tropar:
La Sfinţia voastră, Sfinte Părinte Gabriel, cei ce în suferinţe şi în necazuri ne aflăm, alergăm cu nădejde în suflet, ca şi înainte când cu sfintele rugăciuni ne izbăveaţi de toate nevoile.
Mărire.....Şi acum.


CANONUL DE RUGĂCIUNE
CÂNTAREA 1
Irmos: Apa trecând-o ca pe uscat şi din răutatea egiptenilor scăpând israeliteanul striga: Izbăvitorului şi Preasfântului Dumnezeului nostru să-I cântăm.
Stih: Preacuvioase, Sfinte Părinte Gabriel, rugaţi-vă Preasfântului Dumnezeu pentru noi!
De nevoi şi necazuri fiind cuprins eu, mult păcătosul, la picioarele Sfinţiei voastre cad, Preacuvioase Sfinte Părinte, şi ca un grabnic ajutător ce sunteţi, vă rog cu umilinţă să mă scăpaţi din necazul (...) ce m-a cuprins. Cu sfintele rugăciuni pe care le adresaţi Preasfântului Dumnezeu, miluiţi-mă pe mine, păcătosul.

De ispite peste puterile mele şi de tulburări sunt cuprins, şi aşa cum înainte înălţaţi rugăciuni sfinte pentru toţi cei aflaţi în suferinţe trupeşti şi sufleteşti, izbăviţi-mă şi pe mine acum de chinuri.
Mărire Preasfântului Tată, mărire Preasfântului fiu, mărire Preasfântului Duh.
Trupul meu suferind este, iar sufletul meu tulburat şi întunecat din cauza patimilor şi păcatelor.
Ajutaţi-mă, Preacuvioase Sfinte Părinte, căci spre Sfinţia voastră îmi îndrept privirea şi vă rog: Cu sfânta putere pe care Preasfântul Domn Iisus Hristos v-a dăruit-o, ridicaţi-mă din suferinţa şi boala ce m-au cuprins.
Şi acum...
Sfinte Masluri şi Sfinte Molifte săvârşeaţi şi mii de creştini vindecaţi; bucuraţi-vă Sfinte Părinte Gabriel, mult iubitor, ce din boli cumplite ne izbăveaţi.
Sfântă izbăvire a trimis Preasfântul Domn Iisus Hristos poporului Său: Preasfânt şi înfricoşător este Preasfântul Numele Său
CÂNTAREA a-2-a
Irmosul: Preasfinte Doamne, Ce aţi făcut cele de deasupra crugului Preasfântului Cer şi aţi zidit Sfânta Biserică, Preasfinţia Voastră pe mine mă întăriţi întru Dragostea Preasfântă; căci sunteţi marginea doririlor şi credincioşilor întărire, Unule Preasfinte iubitorule de oameni.
Stih: Preacuvioase Sfinte Părinte Gabriel, rugaţi-vă Preasfântului Dumnezeu pentru noi.
De vrăjmaşii văzuţi şi nevăzuţi şi de mâna şi mânia tuturor celor ce ne urăsc scăpaţi-ne, Preacuvioase Sfinte Părinte, cu sfânta milă şi dragoste ce ni le purtaţi.
Pentru desăvârşita nerăutate şi curăţia fecioriei, foarte iubit aţi fost de Preasfântul Mântuitor. Cu toate darurile oferite aţi slujit Preasfâtului Dumnezeu cu dragoste desăvârşită, ridicându-ne păcatele, miluindu-ne în nevoi, mângâindu-ne la întristare şi suspin.
Apărătorul nostru sfânt, nu lasaţi să se poticnească picioarele mele de la calea cea strâmtă spre mântuire.
Mărire...
De veninul şi otrava duşmanilor scăpaţi-mă, Sfinte, aşa cum Sfinţia voastră înşivă aţi scăpat de atâtea ori, şi cum peste şerpi şi peste scorpii şi peste toată puterea diavolului aţi călcat.
Preasfânta Treime aţi slăvit şi mărit şi ca un rug de iubire aţi cântat, comoară de tămăduiri, izbăviţi-mă din necazul trupului şi vindecaţi sufletul meu de patimi.
Sub sfântul acoperământ al harurilor ce vă sălăşluiau ne adăpostim şi la sfinţia voastră alergăm cu înfrigurare, pavăză înaltă vă avem şi mijlocitor înaintea Preasfântului Dumnezeu în tot ceasul şi la Sfânta Judecată.
Şi acum...
Fiind cuprins de neputinţe şi chinurile bolilor cumplite, ajutaţi-mi, Preacuvioase Sfinte, şi de duhurile rele izbăviţi-mă şi din boală sculaţi-mă cu puterea ce v-a dat-o Preasfântul Mântuitor, ca unuia ce sunteţi mult iubit, iar noi să vă cântăm: Bucuraţi-vă mult iubitorule de oameni.

Podobie:
Ceea ce sunteţi rugătoare caldă şi zid nebiruit, izvor de milă şi lumii scăpare, cu dinadinsul strigăm Preasfinţiei Voastre, Preasfântă Născătoare de Preasfânt Dumnezeu, Preasfântă Stăpână: Veniţi şi ne izbăviţi pe noi din nevoi, ceea ce sunteţi singura grabnic folositoare.
Sedealna:
Mari daruri aţi luat de la Preasfântul Dumnezeu, Preacuvioase Sfinte Părinte: doctor fără de arginţi, sfânt prooroc şi propovăduitor al Preasfântului Cuvânt, Sfânt Apostol al Preasfintei Treimi, de aceea, cu rugăciune fierbinte şi smerenie, ne rugăm să mijlociţi pentru noi la Preasfântul Dumnezeu să nu ne lase în păcate şi să ne miluiască şi mântuiască pe noi.
CÂNTAREA a-3-a
Irmos: Am auzit, Preasfinte Doamne, taina rânduielii Preasfinţiei Voastre, am înţeles lucrurile Preasfinţiei voastre şi am preaslăvit Preasfânta Dumnezeire.
Stih: Preacuvioase Sfinte Părinte Gabriel, rugaţi-vă Preasfântului Dumnezeu pentru noi.
Adâncul patimilor mă îneacă iar păcatele mele m-au îmbolnăvit. Dezlegaţi, Sfinte, împietrirea inimii mele, izbăviţi ticălosul meu suflet de tirania patimilor mele şi daţi-mi lacrimi de umilinţă şi pocăinţă pentru curăţirea întinăciunii sufletului meu.
Mărire...
Liman şi speranţă ne este mormântul Sfinţiei voastre şi lacrimi fierbinţi alunecă spre uşurarea sufletului, spunându-ne păsurile printre sughiţuri. Sufletul se încarcă şi se transformă, mângâieri nevăzute ne alină suferinţele, nădejdea reînvie şi putere primim să mergem mai departe.
Din toate colţurile lumii, de unde veneau şi înainte, creştinii vin cu sutele şi nu vă uită. Daruri primim ca-ntotdeauna, chiar mai multe, minunatule între Sfinţi, Sfinte Părinte Gabriel.
Şi acum...
Nădejde şi întărire şi mântuire sunteţi, întru tot lăudate Sfinte Părinte, la Sfinţia voastră de tot necazul ne izbăvim.
Izbăvire a trimis Preasfântul Domn Savaot poporului Său: Preasfânt şi înfricoşător este Preasfântul Numele Său.
CÂNTAREA a-4-a
Irmos: Luminaţi-ne pe noi, Preasfinte Doamne, cu sfintele porunci şi cu braţul preasfânt cel înalt; Pacea Preasfinţiei Voastre daţi-ne-o nouă, Preasfinte iubitorule de oameni.
Stih: Preacuvioase Sfinte Părinte Gabriel, rugaţi-vă Preasfântului Dumnezeu pentru noi.
Luminaţi sufletul meu, Preacuvioase Sfinte Părinte, vindecaţi-mă şi sculaţi-mă din boală, dăruiţi-mi bucuria iertării şi miluiţi-mă, aşa cum pe bătrâni şi copii îi miluiaţi, şi cum miile de suferinzi vindecaţi.
Poporul acesta creştinesc vă caută, daţi-i sănătate trupească şi sufletească, apăraţi-l de lupii răpitori în haine de oaie, păziţi-l de vrăjmaşi şi ocrotiţi-l în credinţa strămoşească ortodoxă. Păstoriţi-l cu toiag de fier spre pocăinţă şi mântuire.
Mărire...
Rugaţi-vă Preasfântului Dumnezeu să şteargă negura păcatelor mele cu strălucirea Preasfintei Lumini. Năzuiesc şi eu la Sfinţia voastră, Sfinte, sub sfântul acoperământ luaţi-mă.
Şi acum...
Tămăduiţi, Curată Preasfântă Maică, neputinţa sufletului meu, învrednicindu-mă cercetării Preasfinţiei Voastre, şi sănătate, cu preasfintele rugăciuni , dăruiţi-mi.
CÂNTAREA a-5-a
Irmos: Rugăciunea mea voi vărsa către Preasfântul Domn Iisus Hristos şi Preasfinţiei Sale voi spune scârbele mele; că s.-a umplut sufletul meu de răutăţi şi viaţa mea s-a apropiat de iad, şi ca Sfântul Iona mă rog: „Preasfinte Dumnezeule, din stricăciune scoateţi-mă.”
Stih: Preacuvioase Sfinte Parinte Gabriel, rugaţi-vă Preasfâtului Dumnezeu pentru noi.
Folositor şi păzitor vieţii mele vă ştiu, Preacuvioase Sfinte Părinte, care risipiţi tulburarea, dezlegaţi vrăjile, farmecele şi blestemele şi izgoniţi asupririle diavolilor. De aceea mă rog neîncetat, izbăviţi-mă de stricăciunea mea şi dezlegaţi-mă de toate relele.
Mărire...
Mijlocitor direct înaintea Preasfântului Dumnezeu vă avem, Sfinte Părinte, cu sfintele daruri mântuitoare, cereţi Preasfinţiei Sale iertare pentru păcatele noastre.
Câştigaţi sufletele noastre spre bucuria cea veşnică din Preasfântul Rai.
Ocrotitor al nevoiaşilor, povăţuitor şi întăritor lipsiţilor, mângâietor celor slabi şi tuturor izbăvitor de necazuri, vă rugăm, Preacuvioase Sfinte Părinte, miluiţi-ne pe noi, păcătoşii.
Şi acum...
Ridicaţi-mă din patul durerilor şi daţi tămăduire trupului şi sufletului meu, Preacuvioase Sfinte Părinte, care aţi ridicat din boală pe cei bolnavi de cancer, epilepsie, sida, diabet şi multe alte boli grave.
Rugaţi pe Preasfântul Tămăduitorul sufletelor noastre să ne miluiască şi mântuiască pe noi.
Auziţi-mă pe mine nevrednicul, Sfinte, şi duceţi rugăciunea mea la Preasfântul Dumnezeu, căci greu mă apasă păcatul.
Prochimen:
Pomeni-voi Preasfântul Nume în tot neamul şi neamul.
Mărire...
Preasfinte Părinte, Preasfinte Cuvinte şi Preasfinte Duh, Preasfântă Treime, curăţiţi mulţimea păcatelor noastre.
Si acum...
Pentru rugăciunile Preasfintei Născătoare de Preasfânt Dumnezeu, Preasfinte Milostive, curăţiţi mulţimea păcatelor noastre

APOSTOLUL
( 1Tes. 4/ 13-1
„Fraţilor, despre cei ce au adormit, nu voim să fiţi în neştiinţă, ca să nu vă întristaţi, ca ceilalţi, care nu au nădejde.
Pentru că de credem că Preasfântul Iisus a murit şi a înviat, tot aşa credem că Preasfâtul Dumnezeu pe cei adormiţi întru Preasfântul Iisus, îi va aduce împreună cu El.
Căci aceasta vă spunem, după cuvântul Preasfântului Domn, că noi cei vii, care vom fi rămas1 până la venirea Preasfâtului Domn, nu vom lua înainte celor adormiţi,
Pentru că Însuşi Preasfântul Domnul, întru poruncă, la glasul sfântului arhanghel şi întru trâmbiţa Preasfâtului Dumnezeu, Se va pogorâ din Cer, şi cei morţi întru Preasfântul Hristos vor învia întâi.
După aceea, noi cei vii, care vom fi rămas, vom fi răpiţi, împreună cu ei, în nori, ca să întâmpinăm pe Preasfântul Domn în văzduh, şi aşa pururea vom fi cu Preasfântul Domn.”
De aceea, mângâiaţi-vă unii pe alţii cu aceste cuvinte.
Stih:
Miluiţi-ne, Preasfinte Dumnezeule, după mare mila preasfântă, şi după mulţimea îndurărilor preasfinte, curăţiţi fărădelegile noastre.
Prochimen:
Ascultă, fiică, şi vezi şi pleacă urechea ta şi uită poporul tău şi casa părintelui tău.
Preasfinte Doamne miluieşte (de 12 ori)

Preasfintei Feţe se vor ruga mai-marii poporului.
Sfânta Evanghelie
de la Sf. Ap. şi Ev. Sf. Ioan (cap.15/ 7;12,13;16-21;26,27)
“Dacă rămâneţi în Mine şi Cuvintele Mele rămân cu voi, cereţi ceea ce voiţi şi vi se va da vouă.
Aceasta este porunca Mea: să vă iubiţi unul pe altul, precum v-am iubit Eu.
Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să şi-l pună pentru prietenii săi.
Aceasta vă poruncesc: să vă iubiţi unul pe altul.
Dacă vă urăşte pe voi lumea, să ştiţi că pe Mine mai înainte decât pe voi M-a urât.
Dacă aţi fi în lume, lumea ar iubi ce este al său; dar pentru că nu sunteţi din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăşte.
Aduceţi-vă aminte de cuvântul pe care vi l-am spus: Nu este sluga mai mare decât stăpânul său. Dacă M-au prigonit pe Mine, şi pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit Cuvântul Meu, şi pe al vostru îl vor păzi.
Iar toate acestea le vor face vouă din cauza Numelui Meu, fiindcă ei nu cunosc pe Preasfinţia Sa ce M-a trimis.
Iar când va vani Preasfântul Mângâietor, pe Care Eu Îl voi trimite vouă de la Preasfântul Tată, Preasfântul Duh al Adevărului, Care de la Preasfântul Tată purcede, Preasfinţia Sa va mărturisi despre Mine.
Şi voi mărturisiţi, pentru că de la început sunteţi cu Mine. “
Mărire...
Preasfinte Părinte, Preasfinte Cuvinte şi Preasfinte Duh, Preasfântă Treime, curăţiţi mulţimea păcatelor noastre.
Şi acum...
Pentru sfintele rugăciuni ale Preacuviosului Sfântului Părinte Gabriel, Preasfinte Milostive, curăţiţi mulţimea păcatelor noastre.
Stih:
Miluiţi-mă, Preasfinte Dumnezeule, după mare Preasfânta Milă şi după mulţimea îndurărilor Preasfinte, curăţiţi fărădelegile noastre.
Preasfinte Doamne, miluiţi-ne (de 12ori)
Nădejdea celor necăjiţi şi izbăvirea celor neputincioşi fiind, Preasfântă Născătoare de Preasfânt Dumnezeu, Preasfântă Fecioară, mântuiţi cetatea şi poporul; căci Preasfinţia Voastră sunteţi pacea celor ce li se fac războaie, liniştea celor înviforaţi, una folositoare a credincioşilor.
Pentru Preasfintele rugăciuni ale Preasfintei Născătoare de Preasfânt Dumnezeu, Preasfinte Milostive, curăţiţi mulţimea fărădelegilor noastre.
CÂNTAREA a-6-a
Irmos: Tinerii cei ce au mers din Iudeea în Babilon, oarecând cu credinţa Preasfintei Treimi, văpaia cuptorului au călcat-o, cântând: „Preasfântul Dumnezeul părinţilor noştri bine sunteţi cuvântat.”
Stih: Preacuvioase Sfinte Părinte Gabriel, rugaţi-vă Preasfântului Dumnezeu pentru noi.
Cu darul discernământului dumnezeiesc şi al înţelepciunii mărit de Preasfântul Dumnezeu, scoateţi-mă din nevoi şi necazuri şi bucuraţi sufletul meu ca să vă cânt cu laudă şi să zic: Preasfânt Dumnezeul nostru, bine sunteţi cuvântat!
Tuturor creştinilor ce se nevoiesc pe calea strâmtă a mântuirii sufletului, daţi-le putere şi ajutor ca să vă aducă prinos de laude.
Mărire...
Sfinţia voastră, Preacuvioase Sfinte Părinte, care rug de dragoste pentru Preasfântul Dumnezeu sunteţi, picuraţi şi în sufletul meu dragoste neostoită pentru Preasfântul Dumnezeu şi jertfă pentru Preasfinţia Sa învredniciţi-mă a fi .
Şi acum...
Purtătorule de Preasfânt Dumnezeu, primiţi mulţumirile noastre pentru toate câte ne-aţi dat nouă şi Preasfântului Dumnezeu slavă şi mărire întru Sfinţii Preasfinţiei Sale.
Preasfântă Fecioară preacurată, ajutaţi sufletul meu să fie mireasă a Preasfântului Domn Iisus Hristos şi curăţiţi-mă prin pocăinţă.

CÂNTAREA a-7-a
Irmos: „Pe Preasfântul Împărat ceresc, pe care-L laudă oştile sfinte îngereşti, lăudaţi-L şi preaînălţaţi întru toţi vecii.”
Stih: Preacuvioase Sfinte Părinte Gabriel, rugaţi-vă Preasfântului Dumnezeu pentru noi.
Viaţă de sfânt mucenic şi jertfă sunteţi, fericite Sfinte Părinte, căci trâmbiţă a Preasfântului Duh aţi fost şi certaţi pe toţi cei ce nu respectau sfintele porunci dumnezeieşti şi canoanele Sfinţilor Părinţi. Păcatele şi fărădelegile creştinilor aţi înfierat şi mult aţi pătimit. Ajutaţi-mă cu sfânta putere să vă urmez sfaturile şi exemplul.
Mărire...
Comoară de mântuire şi izvor de curăţie, turn de tărie şi uşă de pocăinţă, pe Preasfânta Maica Domnului slăvindu-o, cu dragoste nesfârşită, Sfinte Părinte, cântaţi cu bucurie: Bine sunteţi cuvântat Preasfânt Dumnezeul părinţilor noştri.
Bucuraţi-vă, rugul cel nears; bucuraţi-vă apărătorul nostru; bucuraţi-vă acoperământul neputincioşilor şi bolnavilor.
Şi acum...
Să lupt cu ispitele şi să fac fapte bine plăcute Preasfântului Dumnezeu, ajutaţi-mă, Sfinte, cu sfintele rugăciuni să pot cânta şi eu : Preasfânt Dumnezeul Părinţilor noştri, bine sunteţi cuvântat.
Pentru rugăciunile Sfântului nostru Părinte, Preasfântă Născătoare de Preasfânt Dumnezeu, miluiţi-ne şi mâtuiţi sufletele noastre.
Irmos:
Să lăudăm bine să cuvântăm şi să ne închinăm Preasfântului Domn Iisus Hristos, cântându-L şi preaînălţându-L întru toţi vecii.
CÂNTAREA a-8-a
Irmos: „Cu adevărat Preasfântă Născătoare de Preasfânt Dumnezeu, vă mărturisim Preasfântă Fecioară curată, noi cei izbăviţi prin Preasfinţia Voastră, slăvindu-Vă cu cetele fără de trup.”
Stih: Preacuvioase Sfinte Părinte Gabriel, rugaţi-vă Preasfântului Dumnezeu pentru noi.
Vă mărturisim şi noi, Sfinte Părinte, înaintea tuturor, aşa cum şi Sfinţia voastră ne mărturisiţi înaintea Preasfântului Dumnezeu pe noi păcătoşii, iar pentru cei ce vă defaimă rugaţi-vă aşa cum v-aţi rugat totdeauna.
Nu mă lăsaţi pe mine, Preacuvioase Sfinte Părinte, la ieşirea sufletului meu din păcătosul trup şi ajutaţi-mă la vămi şi la judecata Preasfântului Mântuitor ca prin rugăciunile Sfinţiei voastre, cu mila şi dragostea ce o purtaţi tuturor, să se mântuie şi sufletul meu.
Mărire...
Ajutaţi-mă să-mi curăţ trupul şi sufletul de patimi şi păcate de întinare şi întunecare şi să lupt cu simţurile mele, ca să pot şi eu primi pe Preasfântul Dumnezeu în casa sufletului meu şi să cinăm împreună în Preasfânta Împărăţie a Preasfântului Cer.
Umpleţi de bucurie inima mea, Preasfântă Fecioară, Ce aţi primit plinirea bucuriei şi aţi pierdut grija păcatului.
Şi acum...
Pe mine, care zac de boli şi chinuri ale iadului, izbăviţi-mă, Preacuvioase Sfinte Părinte, cu darul, Sfinţia voastră care staţi înaintea Preasfântului Dumnezeu Iisus Hristos şi a Preasfintei Treimi.
Catavasia:
O, Prealuminate Nor, Preasfântă Maică a Preasfântului Dumnezeu, pe cei ce se luptă cu noi surpaţi-i, cu dreapta preasfântă cea stăpânitoare şi atotputernică şi celor ce sunt în scârbe le ajutaţi, pe cei asupriţi îi miluiţi şi dezlegaţi de păcate pe cei ce se roagă Preasfinţiei Voastre, că toate le puteţi câte le voiţi.
Apoi: Pentru toţi cei ce scapă cu credinţă sub Sfântul acoperământ al Sfinţiei voastre, Sfinte Părinte, rugaţi-vă şi-i dezlegaţi de păcate, vrăji, farmece şi blesteme.
Alungaţi cetele diavoleşti de la credincioşii creştini şi faceţi de nimic toată lucrarea potrivnicului vrăjmaş al omului, aşa cum nimiceaţi nenumăratele oşti ale diavolilor.
Mijlociţi la Preasfântul Dumnezeu să izbăvească de lanţurile viclenilor diavoli cu Preasfânta Milă pe cei ce se roagă Preasfinţiei Sale cu credinţă.
Vă cinstim, Sfântul Părintele nostru şi mărim pe Preasfântul Dumnezeu Care v-a dăruit neamului românesc şi ne-aţi adăpat de la izvorul cel curat al ortodoxiei.
Lăudăm pe Preasfântul Dumnezeu, Care a ales acest popor şi ne-a dăruit mare milă preasfântă şi cu Preasfânta Putere întoarce sufletele noastre la Preasfinţia Sa.
Toate oştile sfinte îngereşti, Sfinte Ioan Botezătorule şi Înaintemergătorule, cei 12 Sfinţi Apostoli, Sfinte Părinte Gabriel, Sfinte Ilie, Sfinte Enoh şi toţi Sfinţii, împreună cu Preasfânta Născătoare de Preasfânt Dumnezeu faceţi rugăciuni ca să ne mântuiască pe noi Preasfântul Dumnezeu.
Preasfinte Dumnezeule(de 3 ori)....Preasfântă Treime....Prsf. Tatăl nostru
Preasfinte Doamne miluieşte (de 12 ori)
Mărire......Şi acum....
Pentru rugăciunile Sfinţilor Părinţilor noştri, Preasfinte Doamne Iisuse Hristoase, Preasfântul Fiul Preasfântului Domn Savaot, miluiţi-ne pe noi. Amin
RUGĂCIUNE
Milostive, Preacuvioase Sfinte Părinte, nu mă lepădaţi pe mine, nevrednicul şi păcătosul, ci primiţi această puţină rugăciune a mea, din buzele mele întinate şi o duceţi Preasfântului Domn Iisus Hristos şi Preasfântul Dumnezeul nostru.
Deşi fărădelegea mea este mai grea decât toate, asa cum pe tâlhari şi pe desfrânaţi Iubitorul de oameni i-a primit şi i-a miluit cu preasfânta milostivire, asa si eu pacatosul /a (N) am nadejde ca ma va ierta. Rugaţi pe Preasfântul Mântuitor pentru iertarea păcatelor mele, pentru sănătate şi mântuire. Ajutaţi-mă să merg pe calea cea strâmtă spre Preasfântul Rai şi să împlinesc învăţăturile primite. Izbăviţi-mă de toate relele şi de tot răul şi fiţi luminătorul meu la tot pasul. Milostiviţi-vă şi spre mine, căci câte voiţi puteţi cere de la Preasfântul Împărat, căci v-a făcut mijlocitorul nostru. Pentru aceasta vă cinstim, vă bine cuvântăm şi vă înălţăm întru toţi vecii. Amin.
Cinstire, închinare şi închinăciune Preasfântului Domn Savaot, Preasfântul Tată, Preasfântului Domn Iisus Hristos şi Preasfântului Duh în vecii veciilor. Amin.

ACATISTUL SFÂNTULUI PĂRINTE GABRIEL,
SFÂNTUL APOSTOL AL IUBIRII

După obişnuitele rugăciuni începătoare se zic icosele şi condacele :
Condacul 1
Împlinind Cuvântul, Preasfântul Domn Iisus Hristos v-a trimis în Grădina Preasfintei Maicii Domnului, România, cu înaltă misiune apostolică.
Îmbrăcat cu mantia albă a purităţii, înzestrat cu toate darurile, Preasfântul Duh v-a sălăşluit neîncetat.
„Ca un rug aprins de dragoste şi credinţă sa-Mi slujeşti!”, Preasfântul Tată v-a poruncit.
Iar noi cu recunoştinţă glăsuim: Bucuraţi-vă pururea, Sfinte Părinte Gabriel, Sfânt Apostol al Iubirii.
Icosul 1
Toţi Sfinţii participă cu Preasfântă Poruncă la misiunea apostolică a Sfântului Părinte Gabriel. Dar duhurile a şapte Sfinţi v-au sălăşluit şi ajutat neîncetat. Cu sfânta mijlocire şi putere au împlinit rugile Sfinţiei voastre şi au salvat trupurile şi sufletele noastre din multe necazuri pentru care aducem laudă şi grăim:
Bucuraţi-vă, sabie cu două ascuţişuri, al capetelor vrăjmaşilor tăietor;
Bucuraţi-vă, al pustniciei şi dreptei credinţe iubitor;
Bucuraţi.vă, asupra vrăjmaşilor de biruinţă purtător;
Bucuraţi-vă, al păcătoşilor îndrăzneţ mustrător;
Bucuraţi-vă, al pocăinţei povăţuitor;
Bucuraţi-vă, al Preasfintelor Patimi următor;
Bucuraţi-vă, al slujitorilor lui baal impotrivitor;
Bucuraţi-vă, de harisma iubirii purtător;
Bucuraţi-vă pururea, Sfinte Părinte Gabriel, Sfînt Apostol al Iubirii.
Condacul 2
Misiune apostolică săvârşiţi în Ţara Făgăduinţei, cea sub formă de peşte, şi mult popor învăţaţi calea cea strâmtă a mântuirii sufletului. Ortodoxia pură, în lumina Sfintelor Canoane ale Sfinţilor Părinţi şi a Sfintei Evanghelii aţi propovăduit, cântând cu dragoste desăvârşită Preasfântului Dumnezeu: Aliluia!
Icosul 2
„Am fost trimis să pregătesc Calea Preasfântului Mântuitor, să propovăduiesc Preasfântul Cuvânt, să vindec oamenii de boli şi patimi, să întorc creştinii la credinţa ortodoxă adevărată ca să-şi mântuie sufletele prin Sf. post şi rugăciune, Sfântă spovedanie şi Preasfântă Împărtăşanie”.
Aşa ne spuneaţi şi viaţa aţi închinat-o acestei sfinte misiuni.
Preasfinte Doamne, mulţumim, iertaţi.-ne şi ajutaţi-ne să Vă preamărim pentru Darul trimis şi să-i cântăm:
Bucuraţi-vă, vas de cristal preaales, ce taina iubirii dumnezeieşi adâncul inimii v-a săgetat;
Bucuraţi-vă, că „Iubi-Te-voi Doamne” cu glas din Preasfântul Rai aţi cântat;
Bucuraţi-vă, ce cu nesecat izvor de iubire ne-aţi înconjurat;
Bucuraţi-vă, fiu al tunetului, Preasfântului Împărat Înaintemergător;
Bucuraţi-vă, duhovnic înţelept, al nostru luminat învăţător şi grabnic ocrotitor;
Bucuraţi-vă, trâmbiţă apostolească, al Preasfântului Stăpân neîntrecut propovăduitor;
Bucuraţi-vă, doctor fără de arginţi, ce bolile aţi vindecat;
Bucuraţi-vă, al Preasfintei Treimi liturghisitor înflăcărat;
Bucuraţi-vă, Sfânt prooroc, ce înfricoşătoare pre-vestiri aţi proorocit;
Bucuraţi-vă, misionar apostolic, ce pe poporul ales aţi păstorit;
Bucuraţi-vă, foc mistuitor de diavoli, pe care din cei posedaţi îi alungaţi;
Bucuraţi-vă, Sfânt purtător de biruinţă, ce pe popi, ierarhi, masoni, politicieni şi
conducători certaţi;
Bucuraţi-vă pururea, Sfinte Părinte Gabriel, Sfânt Apostol al Iubirii.
Condacul 3
Mărite, Preasfinte Stăpâne, Ce tainele noastre le cunoaşteţi, cu asemenea dar aţi înzestrat pe Sfântul nostru Părinte, căci toate le ştia dinainte despre fiecare dintre noi, trecut şi viitor.
Cu 33 de daruri frumoase aţi fost înzestrat, Sfinte Părinte, la fel ca şi Sfinţii Apostoli la Cincizecime.
Cu Sfinţiile lor înfrăţindu-vă, cântaţi Preasfântului Dumnezeu osanale, iar noi cântăm: Aliluia!
Icosul 3
Ne-aţi ajutat să descoperim taine vechi şi neştiute, ne cunoşteaţi gândurile cele mai ascunse. Doar când vă chemam cu gândul ne rezolvaţi problemele. În ajutorul nostru veneaţi şi din multe necazuri şi nevoi ne-aţi scos cu Sfânta putere dumnezeiască, pentru care vă mulţumim şi glăsuim;
Bucuraţi-vă, Sfânt propovăduitor al Preasfântului Cuvânt, orator desăvârşit;
Bucuraţi-vă, că sub Preasfântul Acoperământ al Preasfintei Maici aţi călătorit;
Bucurați-vă, că rugăciunea inimii o trăiaţi şi pe Preasfântul Dumnezeu Iisus Hristos contemplaţi;
Bucuraţi-vă, că norilor şi ploii să vină sau să plece porunceaţi;
Bucuraţi-vă, că animalele sălbatice şi păsările vă ascultau, din mână le hrăneaţi şi graiul lor înţelegeaţi;
Bucuraţi-vă, că doar cu gândul şi chiar de la distanţă vindecaţi;
Bucuraţi-vă, al bătrânilor la azile şi al copiilor în orfelinate sfânt miluitor;
Bucuraţi-vă, cu Sfinţii şi Sfinţii Îngeri tainic vorbitor;
Bucuraţi-vă, Sfânt crin, de miros de nard izvorâtor;
Bucuraţi-vă, că oriunde pe pământ în duh călătorind eraţi ajutător;
Bucuraţi-vă pururea, Sfinte Părinte Gabriel, Sfânt Apostol al Iubirii.
Condacul 4
La Sfânta Liturghie spuneaţi:”Preasfântul Hristos în mijlocul nostru”. „Este şi va fi totdeauna, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.”,răspundeam.
În sufletele noastre intra, Preasfântă Împărtăşanie Vie ne dădea, sufletele curăţa, trupurile vindeca, păcatele ierta.
Pacea, sfinţenia şi dragostea ne acopereau şi ne însoţeau pe căile noastre. Iar acum cu Sfântul nostru Părinte să cântăm Preasfintei Treimi: Aliluia!

Icosul 4
Preasfântul Dumnezeu ne chema la fiecare sărbătoare. În Sfânta biserică ne strângea, oiţe rătăcite, iar Sfântul Părinte ne aştepta, ne urmărea cu gândul şi începea doar când veneau toţi cei chemaţi. Sfintele mâini le ridica la rugăciune, de câte mii de ori
oare a făcut aşa? Preasfântului Dumnezeu se ruga pentru noi cu ardoare. Ce mult vă iubeşte Preasfântul Dumnezeu, căci rugăciunile toate vi le împlinea! Ajutaţi-ne să împlinim învăţăturile Sfinţiei voastre, ca să vă zicem aşa:
Bucuraţi-vă, inimă preacurată, în care Preasfântul Duh sălăşluia;
Bucuraţi-vă, că la Sfânta Epicleză, Preasfântul Mângâietor în taină vă vorbea,
Bucuraţi-vă, al celor 7 Taine şi al tuturor Fericirilor împlinitor;
Bucuraţi-vă, că pe fruntea Sfinţiei voastre creştinii vedeau Sfânta Cruce şi pe Preasfântul Mântuitor;
Bucuraţi-vă, că la Sfânta Liturghie, tot Preasfântul Rai contemplaţi;
Bucuraţi-vă, că la Sfântul Maslu şi Sfintele Molifte pe creştini de nenumărate boli grave vindecaţi;
Bucuraţi-vă, că Preasfânta Maică v-a mângâiat fiind defăimat şi prigonit;
Bucuraţi-vă, că în iubirea Sa, Preasfânta Fecioară mereu v-a însoţit;
Bucuraţi.vă, că precum diamantul, trupul şi sufletul v-au strălucit;
Bucuraţi-vă, alesul cel iubit, ce in duh şi adevăr, ca mare ierarh aţi fost blagoslovit;
Bucuraţi-vă pururea, Sfinte Părinte Gabriel, Sfânt Apostol al Iubirii.
Condacul 5
Preasfinţenia se cobora la fiecare Sfântă Liturghie şi sfinţea toată biserica, iar creştinii prezenţi se încărcau de daruri şi primeau sănătate.
Sfântul Părinte era căutat de sute şi mii de oameni din toată ţara şi toată lumea, ce
nevoie aveau de Preasfântul Dumnezeu. Misiunea Sfinţiei sale, cea „a pietrei din capul unghiului” din România tot neamul creştinesc a cuprins. Împreună cu Sfinţia să cântăm Preasfântului Dumnezeu întreit Preasfânt: Aliluia!
Icosul 5
La Sfânta Biserică sau oriunde, când era printre oameni, Părintele nostru Sfânt împărţea iubire dumnezeiască. La fiecare în parte se oprea, cu fiecare vorbea şi sfătuia, ne rezolva necazurile, ne vindeca de boli, ne scotea duhurile rele, ne miluia, ne chema la slujire Preasfântului Dumnezeu sau ne dezlega vrăjile şi farmecele.
Toţi cei care nevoie am avut de Preasfântul Dumnezeu ce sălăşluia în Sfântul Părinte să-i cântăm cu mulţumire:
Bucuraţi-vă, că cele 3 biserici în 3 sanctuare de pelerinaj le-aţi schimbat;
Bucuraţi-vă, că de la Borăneşti, la Socoale şi la Gresia de mulţi creştini aţi fost urmat;
Bucuraţi-vă, că de invidia şi ura vrăjmaşilor văzuţi şi nevăzuţi, Preasfântul Dumnezeu v-a protejat;
Bucuraţi-vă, că erezia: sectanţii şi ecumeniştii aţi criticat,
Bucuraţi-vă, că în pericol de moarte mereu v-aţi aflat;
Bucuraţi-vă, că, de frig sau zăduf neînvins, in paraclis de lemn şi pământ pe jos, aţi
slujit;
Bucuraţi-vă, că popii si ierarhii v-au vrut caterisit si chiar moartea v-au dorit;
Bucuraţi-vă, căci darul înaintevederii aveaţi;
Bucuraţi-vă, că cele cinci simţuri stăpâneaţi şi fără patimi trăiaţi;
Bucuraţi-vă, că Preasfântului Dumnezeu faţă către faţă vă rugaţi;
Bucuraţi-vă, că pacea, fericirea sufletească şi sfinţenia le aduceaţi oriunde intraţi;
Bucuraţi-vă pururea, Sfinte Părinte Gabriel, Sfânt Apostol al Iubirii.

Condacul 6
Creştinilor ce v-au urmat le sunteţi Sfânt Părinte, păstor, tată, duhovnic, doctor, povăţuitor şi învăţător pe treptele desăvârşirii duhovniceşti, în ascultare , spre mântuire. Toţi cei care prin mijlocirea Sfinţiei voastre, am simţit dragostea Preasfânt dumnezeiască
şi am aflat Calea Preasfântului Dumnezeu adevărat, cântăm din tot sufletul : Aliluia!
Icosul 6
Din calea Preasfântului Soare-răsare, ajutaţi-ne, Sfinte Părinte, să nu rătăcim pe
potecile înşelătoare ale vieţii pământeşti.
Mijlociţi pentru noi la Preasfântul Dumnezeu, Preasfântul Împărat, să ne ajute să ne curăţim trupurile şi sufletele de păcate şi patimi, să luptăm împotriva simţurilor, ca să ne curăţim de întunecare şi întinare şi să primim pe Preasfântul Dumnezeu în cămara sufletelor noastre prin rugăciunea inimii, a Preasfântului Domn Iisus.
Ascultăm predicile Sfinţiei voastre ajutătoare, mângâietoare, pilduitoare şi mulţumind , vă cântăm cu umilă smerenie:
Bucuraţi-vă, că sfântul post şi rugăciunea ca arme împotriva divolilor ni le-aţi dat,
Bucuraţi-vă, că împotriva ispitelor trupului, lumii şi diavolilor să luptăm, ne-aţi învăţat;
Bucuraţi-vă, că glasul Sfinţiei voastre adâncul inimilor noastre a săgetat;
Bucuraţi-vă, că mireasma iubirii dumnezeieşti cu viteza gândului o răspândeaţi,
Bucuraţi-vă, că răutatea precum focul ghiaţa, topeaţi,
Bucuraţi-vă, că într-o veşnică dragoste cu Preasfântul Dumnezeu eraţi;
Bucuraţi-vă, că făgăduinţele înaintea Preasfântului Dumnezeu şi a tot poporul le împliniţi;
Bucuraţi-vă, că în Sfânt post continuu, asceză şi chinuirea trupului aţi trăit;
Bucuraţi-vă, căci spre milostenie multă şi înfrânarea trupului ne-aţi sfătuit;
Bucuraţi-vă, smerit trăitor deasupra ispitelor, de Sfinte biserici, lăcaşuri si suflete ctitor;
Bucuraţi-vă, al slujitorilor de idoli, al hulelor şi iubitorilor de arginti aspru împotrivitor;
Bucuraţi-vă pururea, Sfinte Părinte Gabriel, Sfânt Apostol al Iubirii.
Condacul 7
Ca doctor fără de arginţi, aţi slujit oamenilor fără plată, respectând învăţătura Preasfântului Domn: „În dar aţi primit, în dar să daţi”.
Sfânt Maslu şi Sfinte Molifte slujeaţi, in post negru, în genunchi chinuind, casele creştinilor curăţaţi şi luminaţi, cu duhuri rele vă încărcaţi şi alungaţi, prin minuni de tămăduire, ca Sfinţii Apostoli la propovăduire eraţi şi împreună cu Sfinţiile lor, Preasfântului Dumnezeu cântaţi: Aliluia!
Icosul 7
De multe dureri, pricinuite de vrăjmaşi, v-aţi izbăvit şi ca patimi pentru Preasfântul Mântuitor le-aţi îndurat.
Sfântă milă aţi avut pentru toţi bolnavii suferinzi pe care-i vindecaţi cu medicamentele şi tratamentele Sfinţiei voastre, din farmacia Preasfântului Dumnezeu. Toţi cei pe care i-aţi însănătoşit vă cântăm cu laude:
Bucuraţi-vă, că la cununii, înmormântări, Sfinte botezuri(...) bani nu aţi luat;
Bucuraţi-vă, că pe bolnavul din Slatina, de ciroză în metastază l-aţi vindecat;
Bucuraţi-vă, că pe femeia cu dializă, doar cu cuvântul, aţi tămăduit;
Bucuraţi-vă, că mulţi copii aţi vindecat, iar copilul mut după Preasfânta Împărtăşanie a vorbit;
Bucuraţi-vă, că mulţi paralitici din patul durerilor i-aţi sculat;
Bucuraţi-vă, că de leucemie, sida, cancer, mulţi bolnavi aţi vindecat;
Bucuraţi-vă, nesecat izvor de tămăduiri, ce pe medicii lumii i-aţi ruşinat;
Bucuraţi-vă, un alt Sfânt Pantelimon, ce şi acum minuni de vindecare săvârşiţi;
Bucuraţi-vă, limanul celor îndureraţi şi necăjiţi;
Bucuraţi-vă, că de argintul viu şi „apa de la mort” , cu plasture pe mulţi i-aţi tămăduit;
Bucuraţi-vă, că de patimile beţiei şi desfrânării pe mulţi i-aţi izbăvit;
Bucuraţi-vă pururea, Sfinte Părinte Gabriel, Sfânt Apostol al Iubirii.
Condacul 8
Sfânt prooroc al Preasfântului Dumnezeu v-aţi învrednicit a fi. Preasfântul Duh, prin gura Sfinţiei voastre, proorocea evenimente importante, pe care mulţi nu le credeau, dar care acum se dovedesc a fi adevărate. Mulţime de proorocii aţi anunţat şi pe creştini aţi pregătit pentru vremurile grele ce vor veni. Ne gândim la ele, preamărim Atotputernicia Preasfântului Dumnezeu şi înfricoşându-ne cântăm: Aliluia!
Icosul 8
Predica de la sfârşitul Sfintei Liturghii o aşteptam cu înfrigurare, căci atunci Preasfântul Domn Iisus Hristos ne vorbea şi ne anunţa de multe ori ce se va întâmpla în viitor. Toate proorociile s-au împlinit şi se vor împlini cu Preasfânta Voie. Iar noi cu evlavie vă cântăm:
Bucuraţi-vă, că ţării noastre, purificare prin apă, foc şi cutremur i-aţi prezis;
Bucuraţi-vă, că la case să ne mutăm ne-aţi convins;
Bucuraţi-vă, că al treilea război mondial, începând cu 2007 l-aţi proorocit;
Bucuraţi-vă, că marele cutremur apocaliptic următor războiului l-aţi cuvântat;
Bucuraţi-vă, că după cutremurul cel mare, 3 zile de întuneric aţi anunţat;
Bucuraţi-vă, că noul buletin electronic, cardul şi microcipul-pecetea fiarei, să le refuzăm, ne-aţi învăţat;
Bucuraţi-vă, că în cei 3 ani şi jumătate, antihristul cu Sfinţii se va confrunta;
Bucuraţi-vă, că prigoana creştinilor să ne ascundem ne va forţa;
Bucuraţi-vă, că Noua Ordine Mondială masonii o vor dori dar n-o vor făptui;
Bucuraţi-vă, că doar cei ce vor birui, fericirea veşnică vor moşteni;
Bucuraţi-vă pururea, Sfinte Părinte Gabriel, Sfânt Apostol al Iubirii.
Condacul 9
Luptă crâncenă aţi dus împotriva vrăjitoarelor şi a duhurilor rele care le slujeau. Pe vrăjmaşii nevăzuţi îi certaţi şi alungaţi, preamărind pe Preasfântul Dumnezeu care v-a dăruit acest har, cântaţi: Aliluia!
Icosul 9
Vrăjile şi farmecele le dezlegaţi cu Sfinte Molifte, Sfinte Slujbe si Sfinte Rugăciuni, iar trupurile şi sufletele creştinilor uşuraţi şi de diavoli îi scăpaţi.
Nădejdea celor deznădăjduiţi, sprijinul celor neajutoraţi sunteţi, Sfinte Părinte, trimiteţi-ne nouă ajutor sfânt.! Noi care şi acum vă auzim, vă zicem aşa:
Bucuraţi-vă, că Sfintele Molifte ale Sfântului Vasile cel Mare şi ale Sfântului Ioan Gură de Aur duhurile rele din cei îndrăciţi scoteau;
Bucuraţi-vă, că diavolii în timpul Sfintelor slujbe vă cercetau şi fără de păcat vă găseau;
Bucurați-vă, că eraţi la fel de „curat” ca şi copilul proaspăt botezat;
Bucuraţi-vă, că de cancer, diabet, epilepsie şi alte boli grave mii de oameni aţi vindecat;
Bucuraţi-vă, că pe diavoli vedeaţi, îi deosebeaţi şi-i blestemaţi;
Bucuraţi-vă, că diavolii din cei îndrăciţi vorbeau, doar dacă îi lăsaţi;
Bucuraţi-vă, că în Moldova, la un Sfânt Maslu, cinci mii de oameni aţi vindecat;
Bucuraţi-vă, ce comoară în Preasfântul Cer să strângem ne-aţi învăţat;
Bucuraţi-vă, ce muţi şi orbi aţi vindecat şi chiar morţi aţi înviat;
Bucuraţi-vă, că mulţi creştini de duhuri rele aţi slobozit;
Bucuraţi-vă, nesecat izvor de apă vie a cărui Sfântă aghiazmă râuri de vindecări a izvorât;
Bucuraţi-vă pururea, Sfinte Părinte Gabriel, Sfânt Apostol al Iubirii.
Condacul 10
Ca un Sfânt mucenic aţi suferit întreaga viaţă. Predicile în Preasfântul Duh, critica adusă celor ce nu respectă Sfintele Canoane şi Sfânta Scriptură şi critica împotriva păcatelor şi fărădelegilor creştinilor şi a „păstorilor” lor, v-au adus persecuţii.
Întemniţat, umilit şi batjocorit, chiar şi şocuri electrice aţi suferit. Jigniri, palme, bătăi, ameninţări, hulit ca vrăjitor şi reclamat pe nedrept, aţi fost urmărit şi v-au căutat greşeli, dar n-au găsit.
Otrava din potir, cu putere dumnezeiască aţi învins, iar Sfântul Arhanghel Mihail înapoi în trup v-a trimis. Viaţa v-aţi răstignit pentru dragostea Preasfântului Dumnezeu Căruia cu multă smerenie sfântă aţi cântat şi cântaţi: Aliluia!
Icosul 10
V-au căutat să vă facă mason şi i-aţi gonit, v-au urmărit cu elicoptere şi i-aţi certat cu Preasfântul Cuvânt. Au trimis iscoade, au complotat să vă omoare în fiecare Săptămână Mare.
Dar ca şi Sfinţii Apostoli în braţele Preasfântului Împărat v-aţi pus sufletul.
Întrebat odată, un Sfânt din Muntele Athos a zis: „Cine se va atinge de Sfântul Părinte Gabriel ,de lumina propriilor ochi se va atinge.”
Cu puţine cuvinte umile noi vă cântăm:
Bucuraţi-vă, că printre preoţii Preasfântului Dumnezeu, ca Sfântul preot Argatu, cel mai mare preot al neamului vă aflaţi;
Bucuraţi-vă, că Preasfântului Dumnezeu în feciorie şi castitate slujeaţi;
Bucuraţi-vă, că binecuvântări de la mare distanţă dădeaţi;
Bucuraţi-vă, că iscoadele popilor şi securiştilor cunoşteaţi şi demascaţi;
Bucuraţi-vă, că pe preoţii ce nu învaţă poporul şi pe Preasfântul Dumnezeu înşală aţi criticat;
Bucuraţi-vă, că popilor li se va ridica darul şi harul le-aţi cuvântat;
Bucuraţi-vă, căci creierul cu laserul să vi-l distrugă au planificat şi eşuat;
Bucuraţi-vă, că mulţi trădători şi vânzători aţi avut;
Bucuraţi-vă, că pe toţi înapoi la Preasfântul Dumnezeu şi credinţă i-aţi vrut;
Bucuraţi-vă, că împotriva pecetluirii, a francmasoneriei şi a antihristului aţi fost
cunoscut;
Bucuraţi-vă, că cei de altă religie Sfânta putere v-au recunoscut,
Bucuraţi-vă pururea, Sfinte Părinte Gabriel, Sfânt Apostol al Iubirii.
Condacul 11
Cununi nenumărate aţi primit în Preasfântul Cer şi între sfinţi heruvimi şi sfinţi serafimi vă desfătaţi, în Preasfânta Lumină învăluit, de-a dreapta Preasfântului Împărat, Căruia ca torţă de iubire aţi slujit cât două vieţi.
Unic sunteţi pe pământ şi în Preasfântul Cer, între Sfinte osanale şi cântări trăiţi, împreună cu Preasfânta Fecioară şi cu toţi Sfinţii, aduse Preasfântului Dumnezeu cu Întreit: Aliluia!
Icosul 11
Existenţa întregă v-a fost o minune. Călătorind în duh pe Calea Lactee, plecându-vă genunchii în faţa Preasfântului Împărat Iisus Hristos, în slujba omului punându-vă cele 33 de daruri primite, în calea fiecăruia dintre noi v-aţi aşezat şi cu dragoste totală v-aţi aplecat, ridicându-ne poverile, purtându-ne păcatele, arătându-ne paşii spre mântuire.
Ne-aţi împărtăşit cu o dragoste pe care Preasfântul Dumnezeu ne-a trimis-o din eternitate. Luăm fiecare câte o fărâmă din această iubire şi o aşezăm în sufletele noastre, cântându-vă minunile:
Bucuraţi-vă, nume de sfânt Arhanghel al Darului, ce daruri multe ne-aţi oferit; Bucuraţi-vă, că pe norii groşi de ploaie, Carul Sfântului Ilie două ore la mânăstire a
poposit;
Bucuraţi-vă, că cei ce nu v-au cunoscut, acum vă caută şi cu evlavie vă preţuiesc;
Bucuraţi-vă, trâmbiţa Preasfântului Duh, prin care minunile Preasfântului Dumnezeu strălucesc;
Bucuraţi-vă, că în miile de fotografii , tot atâtea mii de minuni sălăşluiesc;
Bucuraţi-vă, că, precum „pescuirea minunată”, peştele prins l-aţi înmulţit;
Bucuraţi-vă, că Sfânta Liturghie a Sfinţilor Îngeri în biserica încuiată, creştinii au auzit;
Bucuraţi-vă, că „ceaţa mistică” a Preasfântului Duh peste creştinii Sfinţiei voastre s-a coborât;
Bucuraţi-vă, că Preasfânta Fecioară să-I fie citită Psaltirea în vedenie a rugat;
Bucuraţi-vă, că Sfânta Cuvioasa Parascheva în duh creştinilor s-a arătat;
Bucuraţi-vă, că la Sfânta Liturghie în înalţime vizibil creşteaţi;
Bucuraţi-vă pururea, Sfinte Părinte Gabriel, Sfânt Apostol al Iubirii.
Condacul 12
Preasfântul Domn Iisus Hristos, direct prin gura Sfântului Părinte, ne vorbea cu glas blând, cu lacrimi sau ne certa, iubindu-ne. De câte ori nu ne-a spus să ne lepădăm de patimi, păcate şi fărădelegi şi ne-a dat sfaturi duhovniceşti? De câte ori n-a plâns la predică sau la rugăciunile Sfintei Liturghii ? Cu privirea caldă, pătrunzătoare, ne mângâia şi ne alina suferinţele. Cu privirea albastră a Preasfântului Mântuitor ne ocrotea, cu gândul ne însoţea, cu sfinte mâini ne binecuvânta şi în turma Preasfinţiei Sale ne aduna.
Minuni ce numai sufletul le poate simţi de la Preasfântul Dumnezeu trimise, Preasfintei Treimi să cântăm din toată inima: Aliluia!
Icosul 12
Câte milioane de Sfinte rugăciuni oare aţi înălţat la Preasfântul Dumnezeu pentru iertarea sufletelor din iad ? De câte ori oare, în duh, sufletele iertate, le-aţi dus în Preasfântul Rai? Câţi creştini oare ar putea spune şi pentru tatăl meu v-aţi rugat şi pentru
mama mea şi pentru fiul meu sau fiica mea? Oare câţi copii avortaţi aţi mutat în Preasfântul Rai cu sfintele rugăciuni? Cine ar putea spune? Vă mulţumim Sfinte Părinte,
şi doar pentru atât de-ar fi, primiţi umilele noastre cântări:
Bucuraţi-vă, că păcatele dinainte le ştiaţi şi la sfânta spovedanie ne ajutaţi;
Bucuraţi-vă, că darul de a ierta păcatele pe pământ şi în Preasfântul Cer aveţi;
Bucuraţi-vă, că şi acum noi si mari minuni faceţi;
Bucuraţi-vă, că un an întreg, la sfinte slujbe de noapte, la multe vindecări şi minuni am asistat;
Bucuraţi-vă, că din roadele grădinii noastre să trăim ne-aţi îndemnat;
Bucuraţi-vă, că apa curată de izvor, netratată chimic sau malefic, să o bem ne-aţi învăţat;
Bucuraţi-vă, că de produsele cu aditivi alimentari toxici să ne ferim, ne-aţi indrumat;
Bucuraţi-vă, trâmbiţa cea de pe urmă a Preasfântului Mântuitor, al nostru ocrotitor;
Bucuraţi-vă, la Judecata personală şi cea de Apoi, Sfânt Mijlocitor;
Bucuraţi-vă, curcubeu la Preasfântului soare, care pe norii diafani străluciţi;
Bucuraţi-vă, că la Sfântul mormânt ne chemaţi să ne mântuiţi;
Bucuraţi-vă, căci ne ziceaţi: „În numele Preasfântului Dumnezeu şi al Preasfintei Maici fiţi binecuvântaţi.”;
Bucuraţi-vă pururea, Sfinte Părinte Gabriel, Sfânt Apostol al Iubirii.
Condacul 13

Mult iubite Sfânt Apostol al Preasfântului Mântuitor, ocrotitorul sufletelor noastre şi mijlocitorul nostru direct la Presfântul Dumnezeu, cu umilinţă vă rog, cu sfintele rugăciuni să mă izbăviţi pe mine, robul păcătos, de iadul cel veşnic şi să mijlociţi pentru mine să mă bucur de veşnica fericire a Preasfântului Rai, ca împreună cu Preasfânta Împărăteasă, cu Sfinţia voastră, cu toţi Sfinţii şi cu toate Sfintele Puteri cereşti să cântăm în vecii vecilor Preasfintei Treimi: Aliluia!
(acest condac se zice de 3 ori, apoi se zic Icosul 1 şi Condacul 1)
Rugăciune
Preasfinte Doamne Iisuse Hristoase, cu mijlocirea Preasfintei Fecioare, pentru rugăciunile Sfântului nostru Părinte Gabriel, vă rog cu toată smerenia şi umilinţa iertaţi-ne şi miluiţi-ne pe noi, păcătoşii robi. Iertaţi-mă pe mine, păcătosul/-a (N) şi vindecaţi trupul şi sufletul meu de boala (...) ce mă chinuie, de duhuri rele, de vrăji, farmece şi blesteme şi faceţi de nimic toată puterea diavolului. Cu Preasfânta Putere curăţaţi sufletul şi trupul meu de patimi, păcate, întinare şi întunecare, ca să mă luminez, să mă smeresc iar inima mea să fie templu curat închinat Preasfinţiei Voastre spre sălăşluire.
Iertaţi pe toţi cei răposaţi din neamul meu (...) de păcatele lor şi-i uşuraţi şi izbăviţi de muncile veşnice ale iadului.
Iertaţi-mă şi pe mine, iar în ceasul ieşirii sufletului meu din trup, vă rog cu umilinţă şi cutremur, să trimiteţi sfinţii îngeri să mă scape de înfricoşaţii diavoli ai văzduhului şi vămilor şi să ducă sufletul meu în lăcaşurile din Preasfântul Rai.
Ajutaţi-mă, Sfinte Părinte, pe mine păcătosul, să lupt să nu primesc noile acte de identitate electronice (biometrice) şi pecetea-666- microcip pe mâna dreaptă sau pe frunte, ce vor veni în curând. Daţi-mi curajul să fug din calea lor şi să prefer asceza, pustnicia sau martirajul, decât o viaţă vremelnică, de huzur dar fără Preasfântul Dumnezeu.
Ajutaţi-mă, Sfinte Părinte , să fac fapte bune, plăcute Preasfântului Dumnezeu, ca
să dau răspuns bun la Preasfânta Judecată şi împreună cu Preasfânta Maică, cu Sfinţia voastră, cu toţi Sfinţii şi toate Sfintele Puteri cereşti, să pot cânta şi eu osanale şi imnuri de slavă Preasfântului Dumnezeu, in vecii nesfârşiţi.
Mulţumire, cinstire, închinare şi închinăciune Preasfântului Tată, Preasfântul Domn Savaot, Preasfântului Fiu Iisus Hristos şi Preasfântului Duh, măriţi, slăviţi şi iubiţi în Preasfânta Treime. Amin, Amin, Amin.

Să consemnăm câteva doar din inadvertenţele grave ale acestor compoziţii apocrife:


1. Din icosul 1 al acatistului rezultă că ca toţi Sfinţii sunt subordonaţii “părintelui Gabriel”, ceea ce este o aberaţie şi o erezie totodată.

2. Aberaţie protocronistă, cu influenţe de la “Noul Ierusalim”: România este “Ţara Făgăduinţei, cea sub formă de peşte” (poate de calcan!)

3. Altă influenţă pucioşească: “Împlinind Cuvântul, Preasfântul Domn Iisus Hristos l-a trimis pe Nicu Gabriel în Grădina Preasfintei Maicii Domnului, România, cu înaltă misiune apostolică”. Propovădirea “Cuvântului de la Pucioasa” este adânc înrădăcinată în obicei: „Am fost trimis să pregătesc Calea Preasfântului Mântuitor, să propovăduiesc Preasfântul Cuvânt,...”

4. N.G. este un “corector al Sfintei Liturghii”. El spune :”Preasfântul Hristos în mijlocul nostru!”, în timp ce preoţii de rând spun doar :”Hristos în mijlocul nostru!”. De altfel, adjectivele “Sfânt” şi “Preasfânt” sunt de un pietism maladiv şi abundă până la o supărătoare bagatelizare. Este un mijloc ieftin, comercial, prin care N.G. se detaşează de ceilalţi preoţi, care preferă să rămână canonici, din dorinţa de a epata în faţa credulilor săi adepţi.

5. Aberantă este şi proorocia “Şfântului nea’Nicu” făcută cu 2 ani înainte de a muri (†1 iulie 2005) privind declanşarea celui de-al treilea război mondial, începând cu anul 2007!

6. Super- şi ultra- aberantă este răstălmăcirea rugăciunii Tatăl nostru:

"Preasfinte Tată Care eşti în Preasfântul Cer, Preasfânt este Numele, viu eşti în Preasfânta Împărăţie. Facă-se Preasfânta Voie, precum în Preasfântul Cer şi pe pământ. Împărtăşeşte-ne cu Preasfântul Trup azi şi ne iartă păcatele precum şi noi iertăm greşiţilor. Şi nu ne lăsa în ispită şi izbăveşte-ne de cel viclean. Amin... Preasfinte Doamne, miluiţi-ne (de 12 ori) "

Oare aşa a rostit Domnul Iisus Hristos rugăciunea "Tatăl nostru" ? Oare nu sunt antihrişti aceia care vor să schimbe Sfânta Scriptură a Noului Testament?

7. Expresia inovatoare "Doamne, miluiţi-ne (de 12 ori) " exprimă erezia că sunt 3 Dumnezei, şi nu un Singur Dumnezeu întreit în 3 Persoane!

8. Formularea “Bucuraţi-vă, că popilor li se va ridica darul” exprimă o bucurie ieftină preluată de la ereticii pucioşi, care se consideră posesori ai unei preoţii superioare celei care a fost păstrată în biserică în ultimii 2000 de ani.

9. Formularea “Sfântul Apostol Al Iubirii” este şi ea pastişată, căci Apostolul Iubirii este unanim recunoscut a fi Sfântul Ioan Evanghelistul. Gabrieliştii nu se sinchisesc însă: pe lângă celelalte enormităţi plămădite pe seama “Şfântului” această furăciune este un fleac.

10. Din acatist rezultă că “părintele Gabriel” îi intoxica sistematic pe adepţii gabrielişti cu o serie de învăţături legate de traiul de zi cu zi, copiate aidoma de la mentorii lui pucioşi: folosirea exclusivă a “apei curate de izvor, netratată chimic sau malefic”, evitarea radicală a “produselor cu aditivi alimentari toxici”, folosirea exclusivă a “roadelor grădinii proprii” , evitând produsele cumpărate de pe piaţă, introducerea în cultul curent a “slujbelor de noapte”, mutarea tuturor sufletelor din iad în rai prin slujbe speciale, “minuni” făcute cu fotografiile, lupta cu “vrăjitoarele”, proorocia Marelui Cutremur, „ceaţa mistică” a Preasfântului Duh, mutarea creştinilor de la blocuri la case, ca să scape de cutremur, promovarea teoretică a “slujbelor fără bani” ca fiind “singurele primite”, proorocul este “vas de cristal preaales”, de care adepţii trebuie să asculte necondiţionat.

Într-un fragment înregistrat al slujbei Sfântului Maslu, (http://www.youtube.com/watch?v=7MmJ2LgJE3c) se vede cum preotul Nicu Gabriel, deşi citeşte după carte, modifică intenţionat textul citit, alterându-i sensul. Acest demers voluntar este însă un atentat la integritatea Sfintei Tradiţii, aşa cum a fost ea păstrată de sute de ani în cărţile de slujbă ale Bisericii. Iată textul cu pricina, aşa cum este el tipărit în cărţile de slujbă:

“...trimite darul Tău cel tămăduitor şi iertarea păcatelor, şi tămăduieşte pe robul Tău cu mulţimea milei Tale. Aşa, Doamne, Cel ce eşti lesne iertător, Unule milostive şi iubitorule de oameni, Căruia Îţi pare rău de răutăţile noastre; Cel ce ştii că gândul omului este plecat spre cele rele din tinereţile lui; Care nu voieşti moartea păcătosului, ci să se întoarcă şi să fie viu; Cel ce pentru mântuirea păcătoşilor Te-ai întrupat, Dumnezeu fiind, şi Te-ai făcut om pentru zidirea Ta; Tu Cel ce ai zis: “N-am venit să chem pe cei drepţi, ci pe cei păcătoşi la pocăinţă”; Tu eşti Cel ce ai căutat oaia cea rătăcită; Tu eşti Cel ce cu osârdie ai căutat drahma cea pierdută şi ai aflat-o; Tu eşti Cel ce ai zis: pe cel care vine la Mine, nu-l voi scoate afară; Tu eşti Cel ce nu Te-ai scârbit de păcătoasa care a spălat cu lacrimi cinstitele Tale Picioare; Tu eşti Cel ce ai zis: de câte ori vei cădea, scoală-te şi te vei mântui; Tu eşti Cel ce ai zis: bucurie se face în cer pentru un păcătos care se pocăieşte; însuţi, îndurate Stăpâne, caută din înălţimea Ta cea sfântă, umbrindu-ne pe noi păcătoşii şi nevrednicii robii Tăi cu harul Sfântului Tău Duh în ceasul acesta şi trimite-L peste robul Tău acesta (N) care şi-a cunoscut păcatele sale şi a venit la Tine cu credinţă.”


Şi iată cum “citeşte” preotul Nicu Gabriel acelaşi text din Aghiazmatar:

“...trimite darul Tău cel tămăduitor şi iertarea păcatelor, tămăduieşte, Doamne, şi pe robii Tăi aceştia, cu mulţimea milelor sfinţeniei Tale. Aşa, Preasfinte Doamne, Cel ce eşti lesne şi Unul milostiv şi iubitor de oameni, Căruia rău Îţi pare rău de răutăţile noastre; Cel ce ştii că gândul omului este plecat spre cele rele din tinereţile lui; Care nu voieşti moartea păcătosului, ci să se întoarcă şi să fie viu; Cel ce pentru sfânta mântuire a păcătoşilor Te-ai întrupat, Preasfinte Dumnezeule fiind şi Te-ai făcut om pentru zidirea Preasfinţiei Sale; Tu Cel ce ai zis: “N-am venit să chem pe cei drepţi, ci pe cei păcătoşi la sfânta pocăinţă”; Tu eşti Cel ce ai căutat oaia cea rătăcită; Tu eşti Cel ce cu osârdie ai căutat drahma cea pierdută şi ai aflat-o; Tu eşti Cel ce ai zis: să vii la Preasfinţia Sa, Stăpâne Doamne Iisuse Hristoase, nu-l voi scoate afară; Tu eşti Cel ce nu Te-ai scârbit de păcătoasa care a spălat cu lacrimi cinstitele şi Preaputernicele Preasfintele Tale Picioare; Tu eşti Cel ce ai zis: de câte ori vei cădea, scoală-te şi te vei mântui; Tu Cel ce ai zis: bucurie se face în Sf...Preasfântul cer pentru un păcătos care se pocăieşte; însuţi, îndurate Preasfinte Stăpâne, caută din înălţimea Ta cea sfântă, umbrindu-ne pe noi păcătoşii şi nevrednicii robii Tăi cu Preasfântul har şi Preasfântul Duh în ceasul acesta trimite-L peste robii Tăi aceştia care sunt de faţă...”


Concluzie: Departe de a fi “ultima trâmbiţă apocaliptică”, Nicu Gabriel se dovedeşte a fi un farseur lipsit de imaginaţie: el rămâne un jalnic plagiator al liderilor pucioşi de la “Noul Ierusalim”. Totuşi, prin trecerea precipitată din această viaţă, acest epigon al liderilor pucioşi le-a luat-o apăsat înainte: el a fost “sanctificat”, cu câţiva ani mai devreme decât aceştia, de proprii săi admiratori, gabrieliştii îmbătaţi de iluzii deşarte. Liderii pucioşi vor păţi şi ei acelaşi lucru, dar abia la plinirea vremii. Deocamdată, trebuie să mai aştepte cu stoicism până când le va veni rândul.

………………………
Estera
29 iunie 2010
………………………

Comentarii

  1. Din pacate, s-a cam umplut lumea de nebuni si de bufoni!

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate, s-a umplut lumea de nebuni si de bufoni! Iti sta mintea in loc la ce pot debita unii ca popa Gabi dimpreuna cu adeptii puciosi!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Coment.

Postări populare